На Дніпропетровщині викрили підготовку Росії до втручанням в українські вибори. Про це пише Politeka.

Співробітники СБУ заблокували діяльність мережі Інтернет-агітаторів, яких російські спецслужби залучили до заходів з підготовки до втручання в хід проведення майбутніх виборів Президента України. Про це в четвер, 30 серпня, повідомили в прес-службі СБУ.

Російські спецслужби залучили до "співпраці" через Інтернет мешканців міст Дніпро, Кривий Ріг та Нікополь, які є адміністраторами груп у соціальних мережах. Спецслужби РФ поставили завдання по підготовці "плацдарму" для проведення заздалегідь запланованих заходів по впливу на хід проведення майбутніх виборів Президента України через маніпулювання громадською думкою Інтернет-користувачів.

Серед завдань, які ставилися представниками країни-агресора, був пошук блогерів і активних груп користувачів соціальних мереж, які за грошову винагороду повинні були публікувати надіслані з Росії політичні новини. Адміністратори також повинні були залучити "підставних" осіб для реєстрації Інтернет-сайтів в українському сегменті доменних імен. За вказані дії росіяни пропонували грошову винагороду.

Популярні новини зараз
Заплатите від 17 000 до 51 000 грн: українців попередили про штрафи з 1 квітня Замість відключення – щоденна пеня: комунальники попередили боржників Відвикайте від опалення: українців просять зробити це до вимкнення, щоб не постраждати Переказ з картки на картку будуть жорстко контролювати: як можуть заблокувати картку
Показати ще

Житель Дніпра мав ще і самостійно відшукати і замовити послуги з просування Інтернет-ресурсів і контенту в ІТ-компаніях, розташованих у південно-східних регіонах України. За задумом спецслужб Росії, такі дії повинні були приховати їх причетність до розповсюдження "фейкових" новин та популяризації окремих проросійських учасників виборчого процесу.

Агітатори повинні були "перекручувати" новини для дискредитації органів державної влади та місцевого самоврядування і створити в соціальних мережах групи нібито патріотичного спрямування, де поширювалися заклики до насильницької зміни конституційного ладу України та порушення її територіальної цілісності.

Слідчими СБУ розпочато кримінальне провадження про скоєння злочинів проти основ національної безпеки України, проводяться слідчі (розшукові) дії по збору доказів, необхідних для притягнення винних до кримінальної відповідальності.

Нагадаємо, 29 серпня Шевченківський районний суд Києва відмовив адвокатам позафракційного народного депутата України Надії Савченко в задоволенні скарги про зміну запобіжного заходу.
Як повідомляв Знай.ua, Путін стягує весь флот в Азовське море.
Знай.ua писав, 366 хрестів: українці нагадали Путіну про його звірства під Иловайском.