Путінські окупанти в акваторії Керченської протоки затіяли дуже складну і небезпечну операцію. Відомо, що водолази зайнялися демонтажем допоміжних конструкцій під Кримським мостом.

Так, спеціальні механізми, за допомогою яких занурювали палі, бетонували опори і монтували прольоти автодорожньої частини, більше не потрібні. Це були тимчасові споруди. Про це пише портал "Політека".

Демонтаж ведуть водолази на всій территорії переправи, працює кілька водолазних станцій. Спочатку обстежується дно, потім приймається рішення про підйом усіх металевих предметів – кранів, сваєбойних молотів та бетононасосів.

Водолази занурюються з великих майданчиків завдовжки по 100 метрів з двох сторін судноплавного коридору. Під час будівництва мосту на них працювали крани вантажопідйомністю по 350 тонн. Палі робочих майданчиків, заглиблені на різну глибину, витягуються цілком або зрізаються нижче лінії розмиву морського дна.

Популярні новини зараз
Віддавати по 10% від пенсії не доведеться: "Київстар" порадував стареньких бюджетним тарифом Життя стане солодшим без цукру: в Україні супермаркети оновили ціни на сіль, майонез та кетчуп Гроші на дітей: в Україні збільшилася сума допомоги батькам новонародженої дитини Українцям видають 3600 грн на місяць: виплата тимчасова, варто поспішати
Показати ще

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що в селищі Заозерне поблизу Євпаторії (окупований Російською Федерацією Крим) не спостерігається напливу туристів, незважаючи на теплу та сонячну погоду.

Про це свідчать знімки, розміщені на сторінці "RoksolanaToday&Крим" в Twitter.

"Євпаторія Заозерне. Ніхто не приїхав, і вам не варто... А водорості... І кому вони завадять?" - йдеться у підписі до фото.

Варто нагадати, що депутат визнаної нелегітимною в Україні Державної думи, екс- "прокурор" анексованого РФ Криму Наталія Поклонська дорікнула княгині Марії Романовій через те, що вона піарилася на Кримському мосту окупантів.

"Перш ніж захоплюватися подібними вояжами самопроголошених "государинь" та "Цесаревичей", непогано було б глибше заглянути в історію", - сказала вона.

Як відомо, дід княгині Романової Кирило Володимирович став першим членом імператорського прізвища, які порушили присягу царю і він прийняв революцію.

Нагадаємо, на Крим очікує брак питної води.

Як повідомляв Знай.uа, Росія закрила небо над Кримом.

Знай.uа писав, Джемілєв розповів про найбільшу проблему окупантів.