У п'ятницю, 31 серпня, валютний ринок ну зовсім нічим не радує українців: за дуже короткий термін європейська валюта вистрибнула за межі психологічної позначки в 28 гривень, чого не спостерігалося з минулого січня, а долар всього за добу подорожчав на 16 копійок.

Про це йдеться в повідомленні прес-служби регулятора.

Так, Національний банк України встановив наступний курс валют на 31 серпня:

1 долар США – 28,27 грн;

1 євро – 33,06 грн;

Популярні новини зараз
Абоненти збунтувалися проти "Київстар": не хочуть доплачувати за гігабайти, якими не користуються Хто з українців залишиться без пільг у 2024 році Відвикайте від опалення: українців просять зробити це до вимкнення, щоб не постраждати Жертвувати шлунком заради комуналки більше не доведеться: пенсіонерам призначать доплати
Показати ще

10 російських рублів – 4,15 грн.

Таким чином виходить, що євро подорожчав на 33 копійки, долар - на 28, а вартість 10 російських рублів піднялася на 3 копійки.

Керівник регулятора Яків Смолій заявив, що ситуація на валютному ринку залишається сприятливою: "Зміцнення курсу гривні, яке спостерігається з кінця січня, свідчить, що на ринку домінують сприятливі фактори, під впливом яких … на міжбанківському ринку зростала пропозиція валюти з боку клієнтів при зниженні попиту на неї".

Згідно з консенсус-прогнозом Міністерства економічного розвитку і торгівлі, середній курс долара в Україні в 2018 році, за базовим сценарієм, складе 28,95 грн/долар, а в 2019 році – 32 грн за долар.

Нагадаємо, не минуло й чотирьох років війни, як в уряді задумалися про пенсіонерів, які живуть на тимчасово окупованих територіях Донбасу.

Як повідомляв "Знай.иа", вимогою припинити свавілля і грубі порушення прав людини до російського президента звернулися Сполучені Штати.

Знай.иа писав про те, що стало відомо, що російські спецслужби готували попередній план втручання в президентські вибори в Україні, які пройдуть в 2019 році.