Вже завтра, 1 вересня, в Україні припиняє існування аналогове телебачення. В ніч на суботу технологію відключать. Українцям повідомили, що вони мають зробити, щоб підключитися до сучасного цифрового ТБ

Про це повідомляє Politeka.

З початку серпня на цифрове телебачення вже перейшли Кіровоградська область та столиця.

Рішення про терміни переходу на цифрове телемовлення було прийнято Кабінетом міністрів України від 13 червня 2018 року № 509. Уряд вніс поправки до Плану використання радіочастотного ресурсу України щодо строків використання аналогової технології телевізійного мовлення.

Популярні новини зараз
Розписуватися буде не потрібно: коли повістка вважатиметься врученою Спіймали на вулиці та примусово відвезли в ТЦК: українцям розповіли, як себе поводити На школи тепер чекають масові перевірки: батьки домоглися свого Показники лічильника стануть недійсними: споживачів застерегли від неприємностей з платіжками
Показати ще

Перехід на цифрове телемовлення був запланований вже давно, оскільки є однією з вимог Женевського меморандуму, який Україна підписала ще в грудні 2006 року. Необхідність переходу на "цифру" обумовлена ​​тим, що аналогове мовлення створює перешкоди для цифрових станцій, причому навіть в країнах по сусідству. Крім того, аналоговий сигнал заважає повноцінному запуску швидкісного мобільного 4G-інтернету в Україні. Перевагами цифрового телебачення є висока якість зображення і звуку, стабільний сигнал, можливість приймати більше каналів.

Втім аналогове мовлення збережеться в деяких регіонах. Його не вимикатимуть в Харківській, Чернігівській та Сумській областях. причиною є те, що 16 населених пунктів межують з Росією.

Також жителі Луганської та Донецької областей ще користуватимуться звичайними антенами. Передавачі працюватимуть на підставі дозволів на тимчасове мовлення.

Як перейти на нове мовлення?

По-перше, щоб перейти на цифру, потрібно придбати ТБ-тюнер. У нових телевізораз тюнери вбудовані. Також вам потрібен приймач Т2, який забезпечить якисну передачу 30 українських каналів.

Їх перегляд є безкоштовним.

Нагадаємо,укаїнцям розповіли, як користуватися електронними авіаквитками.

Як повідомляв Знай.ua, у Києві муніципальні інспектори вже незабаром отримати право складати адміністративні протоколи, виписувати штрафи і евакуювати неправильно припарковані автомобілі.

Також Знай.ua писав, що у НБУ розповіли, що буде з гривнею до кінця 2018.