30 серпня, Шевченківський райсуд Києва затвердив угоду зі слідством між представниками ГПУ і виконавчим директором УНСП "Шмайсер" Борисом Германом, якому інкримінувалася серія терористичних актів, підсумком яких повинна була стати загибель російського журналіста Аркадія Бабченка. Про це повідомила суддя-спікер закладу Наталя Чередніченко. Передає "Страна".

Варто відзначити, деталі вердикту в суді відмовилися коментувати. Але уточнили, що раніше обраний Герману запобіжний захід у вигляді утримання під вартою на термін до 28 вересня, не було змінено.

Як повідомив ЗМІ адвокат Валерій Кухарів, який представляє інтереси обвинуваченого в організації вбивства Бабченка, слухання по справі його клієнта проходило в закритому режимі. Про подробиці винесеного вироку захисник відмовився говорити, пославшись на раніше взяті зобов'язання про нерозголошення відомостей по справі.

"Засідання проходило в закритому режимі. Вирок, його деталі і сама угода - засекречені", - зазначив Кухарів.
Також він додав, що стосовно Германа було винесено судове рішення, яке передбачає реальний термін покарання. Очікується, що цей вирок вступить в силу через місяць з моменту його оголошення судом першої інстанції.

Популярні новини зараз
Одні поїдуть, інші не доживуть: як зміниться Україна у найближчі 15 років Віддавати по 10% від пенсії не доведеться: "Київстар" порадував стареньких бюджетним тарифом Німеччина вводить суворі обмеження: як це вплине на українців Показники лічильника стануть недійсними: споживачів застерегли від неприємностей з платіжками
Показати ще

21 серпня Борис Герман визнав свою провину і погодився піти на угоду зі слідством.

Варто відзначити, що Борис Герман звинувачувався за статтею про організацію терористичного акту (ч. 3 ст. 258 КК України), санкція якої передбачає від 10 до 15 років позбавлення волі або довічне ув'язнення.

Нагадаємо, що відомо про "замовника" вбивства Бабченко.

Як повідомляв портал "Знай.uа", Російська Федерація готувала державний переворот в Україні, а підозрюваний в організації замаху на журналіста Аркадія Бабченко Борис Герман, лише намагався допомогти спецслужбам припинити спроби росіян.

Також "Знай.uа" писав, колишній український нардеп від партії "Родіна" Ігор Марков, який утік на територію Російської Федерації, влаштував словесну баталію з українським політологом Василем Вакаровим. Чоловіки емоційно обговорювали процес запобігання вбивства журналіста Аркадія Бабченко.