У п'ятницю, 31 серпня, в українських школах почали діяти нові правила для груп подовженого дня.

Про це йдеться в повідомленні Міністерства освіти і науки.

Так, нові правила передбачають, що в групах перебуватимуть діти, різниця у віці між якими не перевищує 2 роки, раніше ця цифра сягала 4. У Міністерстві ініціативу пояснили тим, що необхідно враховувати психологічні і фізичні відмінності вікових груп, аби дітям було комфортніше один з одним.

Що стосується гірської та сільської місцевості, то тут можна формувати групи для різних віків, і перебувати там діти можуть до 6 годин на день. Максимальна кількість - 30 осіб.

Обов'язкові пункти в розпорядку:

  • прогулянки на відкритому повітрі не менше 1,5 год для початкових класів; харчування тривалістю не менше 30 хвилин; виконання домашніх завдань (якщо вони є) до 1 години;
  • проведення спортивно-оздоровчих занять не менше 1 години;
  • фізкультхвилинки та гімнастику для очей кожні 15 хвилин заняття для учнів початкових класів.
  • Інклюзивні і спеціальні групи можна створити за заявою батьків або представників дітей. Наповнюваність групи — 6-12 учнів.

В інклюзивних групах може бути до 30 дітей, проте кількість учнів з особливими освітніми потребами має бути такою:

Популярні новини зараз
Подорожчання майже на 40%: українців чекає "сюрприз" у платіжках Розписуватися буде не потрібно: коли повістка вважатиметься врученою Українські пенсіонери отримають по 500 гривень "бонусу": хто у списку "літніх" щасливчиків Німеччина вводить суворі обмеження: як це вплине на українців
Показати ще
  • 1-3 дитини з порушеннями опорно-рухового апарату, затримкою психічного розвитку, зі зниженим зором чи слухом, легкими інтелектуальними порушеннями тощо;
  • не більш як 2 дитини зі сліпотою, глухотою, важким порушенням мови (зокрема, дислексією), розладами аутизму, іншими складними порушеннями розвитку або тих, які пересуваються на візках.

Нагадаємо, варто дізнатися ще і яким повинен бути раціон здорового харчування, щоб ваша дитина могла нормально рости, розвиватися і легше засвоювати необхідні знання.

Як повідомляв "Знай.иа", українські ЗМІ показали жахливий стан студентських гуртожитків.

Знай.иа писав про те, що українському уряді вирішили скасувати необхідність отримувати ліцензії знахарів, цілителів і іншим представникам нетрадиційної медицини.