В окупованому Росією Криму через екологічну катастрофи в Армянську почалася термінова евакуація дітей та їх батьків

Про це повідомив глава окупаційних "влади" Криму Сергій Аксьонов в Facebook, заявивши, що не дивлячись на це в регіоні "немає підстав для введення НС".

У свою чергу блогери RoksolanaToday & Крим і "Кримський бандерівець" в Twitter опублікували фото евакуації, зазначивши, що окупанти дуже довго йшли до цього рішення.

"Армянськ, евакуація. Змішані почуття на душі ... Довго, як довго. Але змогли домогтися необхідних дій від "влади", - написано в повідомленні.

Популярні новини зараз
Якщо на гривню більше – субсидію не отримаєте. Який дохід повинен бути для пільги Виняток із правил: хто з українців може законно не платити за доставку газу Нові тарифи на воду для трьох категорій споживачів: як зміняться платіжки "Іди в Україну, ти, бл**ь, служи": розлючені українці накинулися на працівників паспортного столу в Польщі
Показати ще

Варто відзначити, що в ніч з 23 на 24 серпня в районі Армянська і Красноперекопська в включеному Криму стався викид невідомої речовини. Жителі Армянська скаржилися в соціальних мережах на те, що їх труять невідомою хімічною речовиною - у людей дере в горлі, раптово з'явилася слабкість, а шкіра покривається висипом.

За словами місцевих жителів, самі окупанти мовчать причини того, що відбувається, стверджуючи лише те, що викиди з заводів нібито стали значно меншими. При цьому пізніше заявили про намір розібратися в ситуації.

Разом з тим варто відзначити, що раніше у мережі оприлюднили фото з села Перекоп (Армянськ) на півночі окупованого Криму, яке постраждало від викиду отруйних хімікатів з кислотного накопивача заводу "Титан".

На представлених фотографіях можна бачити, що на вулицях, що знаходяться в безпосередній близькості до кислотного накопивача, практично вимерла рослинність.

Очевидці повідомляють про різкий та їдкий запах, який відчувається в районі катастрофи. На березі кислотного накопивача, згідно зі свідченнями, природа практично померла.

Крім того варто відзначити, що екологічна катастофа, яка дуже налякала кримчан, продовжує позначатися на здоров'ї: у дітей масово піднімається температура до 39, а на всьому тілі з'являється червоний висип невідомого походження.

Так, блогер RoksolanaToday & Крим пише, що сировина для заводу "Титан", яка і стала причиною НП, в подальшому буде тільки погіршувати і без того недобру екологічну ситуацію на окупованому півострові.

Люди сильно налякані: стан здоров'я погіршується, на вулицях кримчани помічають багато мертвих птахів, а тепер отрута дісталася і домашніх тварин. Багато користувачів роздумує, чи варто вивозити дітей, інші підраховують, у скільки обійдеться ізоляція, якщо враховувати ціни на оренду житла.

"Мами Армянська! Я знаю – НЕГАЙНО вивозити! Повний паблік бабских міркувань – куди, як, знімати житло! Ось кордон-біжіть! Вас приймуть з дітками! І з українськими документами,зрозуміло!", – пише блогер.

На Херсонщині у повітрі зафіксували отруйні викиди хімзаводу "Кримський титан"

Нагадаємо, Україна продовжує поставляти сировину нашумілому заводу Фірташа.

Як повідомляв "Знай.ua", Суворов розповів про катастрофу в Криму.

Також "Знай.ua" писав, що окупанти поставили Крим на межу катастрофи.