Турист з Новомосковська, який відпочивав у Бердянську Запорізької області, потрапив у лікарню з холерою.

Результати аналізів підтвердили побоювання лікарів. Про це повідомляє PRO.berdyansk.biz. Через день загальне самопочуття чоловіка покращилося.

За словами спеціалістів Запорізького обласного лабораторного центру, його врятувало те, що збудник холери був нетоксигенний.

Популярні новини зараз
Абоненти збунтувалися проти "Київстар": не хочуть доплачувати за гігабайти, якими не користуються Повинні з'явитися без повістки: кого чекають у ТЦК з 1 квітня Заплатите від 17 000 до 51 000 грн: українців попередили про штрафи з 1 квітня Готуйте документи: "Укрпошта" розпочинає виплати до 3 тисяч гривень
Показати ще

"Він незаразний, може викликати легку форму захворювання, але створити "грізну" холеру з поширенням не може. Це холера, але не та сильна холера, яка мільйони валить. Це слабка, яка не викликає важких форм", – пояснив заступник директора лабораторного центру Олександр Мащак.

Україна стоїть на порозі спалаху вкрай грозного і важкого інфекційного захворювання — дифтерії. На сьогодні медики зафіксували вже 4 випадки цієї складної для лікування хвороби. Інфекціоністи прогнозують початок нового спалаху захворювання.

Проблема в ліквідації епідемічних осередків полягає в безсистемній вакцинації або взагалі її відсутності. Крім цього, є дані про те, що з початку 2017 року було зафіксовано 32000 випадки захворювання на кір. У числі їх два летальних: 6 дорослих та 12 дітей.

Незважаючи на таку сумну статистику, інфекціоністи та епідеміологи наголошують на тому, що кір лише верхівка айсберга смертельних епідемій, що насуваються.

Також ми повідомляли про те, що бактерії-збудники небезпечного інфекційного захворювання на лістеріоз надзвичайно стійкі до холоду, що підвищує ризик підхопити інфекцію від продуктів з холодильника.

Як розповів в. о. директора Інституту епідеміології та інфекційних хвороб ім. Громашнивського Костянтин Легеза, за стійкість до прохолодних температур лістеріоз ще називають "хворобою холодильника".

Нагадаємо, Супрун заперечує найпоширеніше захворювання.

Як раніше повідомляв портал "Знай.uа", бактерії-збудники небезпечного інфекційного захворювання на лістеріоз надзвичайно стійкі до холодую

Також портал "Знай.uа" повідомляв про те, що Україна стоїть на порозі спалаху вкрай грозного і важкого інфекційного захворювання — дифтерії.