В Україні 11 вересня, православні згадують Усікновення голови пророка та хрестителя Господнього Іоанна.

Як все почалося

Пророк Іван Хреститель був сином священика Захарії та праведної Єлизавети. Він був по материнській лінії родичем Господа Ісуса Христа і народився на шість місяців раніше Господа.

З ласки Божої він уник смерті серед тисяч вбитих немовлят у Вифлеємі та його околицях. Святий Іван виріс у дикій пустелі, готуючи себе до великого служіння суворим життям — постом та молитвою. Він залишився жити у пустелі до тих пір, поки Господь не призвав його у тридцятирічному віці до проповіді єврейському народові.

Популярні новини зараз
Віддавати по 10% від пенсії не доведеться: "Київстар" порадував стареньких бюджетним тарифом Життя стане солодшим без цукру: в Україні супермаркети оновили ціни на сіль, майонез та кетчуп Дніпровська дівчина-хатико повернулася, але тепер вона нападає на людей Доведеться платити по 8,79 грн за кВт: енергетики попередили всіх споживачів
Показати ще

Підкоряючись цьому покликанню, пророк Іоанн з'явився на берегах Йордану, щоб приготувати народ до прийняття очікуваного Месії. Звичайно, хрещення Іоана не було ще благодатним таїнством християнського хрещення. Сенс його полягав у духовному приготуванні до прийняття майбутнього хрещення водою і Святим Духом.

Коли очікування Месії досягло вищого ступеня, прийшов до Іоана, на Йордан хреститися і Сам Спаситель світу, Господь Ісус Христос.

Одержавши одкровення про Ісуса Христа, пророк Іоанн говорив народові про Нього: "Ось Агнець Божий, який бере на Себе гріхи світу".

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що народне свято "Іван Пісний" відзначається 11 вересня. За церковним календарем це день усікновення глави Іоанна Хрестителя, у честь чого встановлено суворий одноденний піст.

Варто нагадати, що у наш час складно знайти в Україні якусь сферу, яку б оминула криза. Довгий час саме релігія і віра допомагала українцям не опускати руки перед економічними колапсами або іншими подіями, які потрясали нашу країну.

Церква завжди вставала на бік простого народу і приносила впевненість в завтрашній день.

Нагадаємо, історія та традиції єврейського Нового року.

Як повідомляв Знай.uа як святкують єврейських новий рік, і навіщо паломники їдуть до Умані.

Знай.uа писав, День танкіста в Україні 2018: чим можуть похвалитися наші сухопутні війська.