Днями Центральний банк Польщі і Європейського статистичного відомства оприлюднили дані, які свідчать про те, що сьогодні польська економіка є однією з найбільш динамічних за рівнем розвитку у Євросоюзі.

Експерти констатують, що даний факт не в останню чергу пояснюється присутністю заробітчан з України.

Аналітики зазначають, що конфлікти в Криму і на Донбасі призвели до масової еміграції українців. Наразі лише в Польщі перебувають близько 1 млн українців.

Популярні новини зараз
Віддавати по 10% від пенсії не доведеться: "Київстар" порадував стареньких бюджетним тарифом Дніпровська дівчина-хатико повернулася, але тепер вона нападає на людей Українські пенсіонери отримають по 500 гривень "бонусу": хто у списку "літніх" щасливчиків Спіймали на вулиці та примусово відвезли в ТЦК: українцям розповіли, як себе поводити
Показати ще

"Без українців нашу економіку чекала б катастрофа", - відкрито визнає Цезар Казмірчак, голова польського Союзу підприємців і роботодавців.

Окрім того, за даними польського відомства у справах іноземців, майже 90% запитів про отримання посвідки на проживання адресовано саме від громадян України. Більшість з них потім влаштовується на роботу помічниками по господарству, на будівництва або ферми.

"Вони самостійно вчать мову і надзвичайно сумлінно працюють", - розповідає Казмірчак про трудових мігрантів з України.

Одночасно з цим, скасування Брюсселем короткострокових віз для громадян України реальним стає зменшення числа українських іммігрантів в Польщі. Їх починають залучати до інших країн Європи. При цьому, як зазначають фахівці, підвищення рівня зарплат в Польщі теж не вирішить проблеми - адже це знизить привабливість країни для іноземних інвесторів.

Нагадаємо, офіційна статистика свідчить, що серед усіх країн, привабливих для трудової діяльності, останніми роками українці обирають Польщу.

Про це повідомляють українські ЗМІ.

Експерти стверджують, що ця країна вабить українців досить високими зарплатами, територіальною близькістю до України і величезною кількістю вакансій для бажаючих працевлаштуватися.


Як писав раніше Знай.ua, зараз у Польщі працює близько 2 мільйонів українців, це обумовлено євроінтеграцією.

І не дивлячись на те, що у зближенні з Європою Україна має багато переваг, все ж найбільшою проблемою залишається еміграція її громадян.


Також Знай.ua писав про те, що працездатні українці активно покидають країну у пошуках кращого життя. І причиною цьому є корупція, мізерні зарплати та брак безпеки.