Минув майже місяць, як повинен був повноцінно запрацювати проект Міністерства освіти і науки – "Нова українська школа". Втім, у дітей, як виявилося, досі немає навіть елементарних речей, а у підручниках батьки здивовано помічають таке, чого на п'ятому році війни взагалі не повинно бути.


Українська школа – з "російським акцентом"?


Схожий приклад навела на сторінці спільноти "Батьки SOS" Євгенія Бобрик. Вона сама побачила: книжки старі, там "проскакують" відверто не патріотичні настрої, дітей привчають до російської культури, замість того, аби прищепити любов до свого, рідного:

Популярні новини зараз
Астролог побачив у травні "лихо" для України Гроші на дітей: в Україні збільшилася сума допомоги батькам новонародженої дитини Розписуватися буде не потрібно: коли повістка вважатиметься врученою Українцям видають 3600 грн на місяць: виплата тимчасова, варто поспішати
Показати ще

"Не знаю навіть кого тегнути. У Міносвіти нормально там всі себе почувають? Це так має бути? У підручнику для 5-го класу? На п‘ятому році війни", - йдеться в коментарі до знімків.


Користувачі одразу відреагували на такий випадок: запевняють, що взагалі не варто, аби дитина засвоювала інформацію із таких сумнівних джерел, а якщо педагоги цього не розуміють, то варто їм доступно пояснити і без того очевидні речі:

"Я російську вчити не хочу. І не вчила дитину. Вона у п'ятому класі не читає і не пише російською", "Скажіть, будь ласка, а чому не можна зробити перелік підручників, які насправді є токсичними(там, кажуть, і з історії є багато цікавих підручників) і зобов'язати школи їх знищити. Я пам'ятаю, що у 1992 на першому курсі ми саме цим і займалися. Відбирали і пакували на перероблення численні історії КПРФ, праці Леніна, тощо. Це ж нескладно, але позбавить нас багатьох проблем і нервів", "Це навіть не друга іноземна. Російська може викладатися лише як варіативний курс якщо це не мова навчання. Тому це питання не до МОН, а до школи і до батьків - пишеш відмову і дитина не ходить. Більше того - хочу побачити рік видання підручника, не впевнена, що це грифований", "а навіщо ви це вчите?", - пишуть у коментарях.


Дивіться: Для нової української школи не встигли надрукувати підручники


Нагадаємо, Міністерство освіти і науки України розглядає можливість впровадження обов'язкового тестування з математики в рамках Зовнішнього незалежного оцінювання (ЗНО) в 2021 році.
Як повідомляв Знай.ua, Ніцой розкритикувала Кошового за "мовне питання".
Також Знай.ua писав, на Донеччині хочуть "заборонити" російську мову.