Останньої доби шквальний вітер з дощем наробив біди на Західній Україні. Через шторм, який позривав електродроти, без світла залишилось 180 сіл і містечок.

Про це повідомили в прес-службі ДСНС.

Постраждав від стихії і сам Львів – тут без світла залишилися 5 вулиць. Вітер пошкодив 2 зупинки і літній майданчик, а ще повалив півтора десятка дерев.

Майже пітори тисячі комунальників у посиленому режимі намагаються ліквідувати наслідки негоди у найкоротші терміни. Їм дали завдання почистити дощоприймачі від опалого листя і прибрати з магістралей дерева і гілки.

Популярні новини зараз
Українцям вказали на два обов'язкові платежі, які не можна ігнорувати Готуйте гаманці: скільки доведеться платити за електрику та газ з 1 травня Які електроприлади "тягнуть" найбільше - зараз це дуже важливо знати Українцям 60+ нададуть грошову допомогу, можна запросити рідних: як подати заявку
Показати ще

На Волині стихія вирувала всю ніч до ранку. Майже півтори сотні населених пунктів знеструмлені, досі не відновили електропостачання у 40 населених пунктів.

Негода громила дерева – вони падали на дахи будинків, лінії електропередач та автодороги. Частина Луцька також залишилась без водопостачання. Там також вітер пошкодив лінії електропередач, що живлять насоси водозаборів.

Крім того, постраждала зупинка громадського тарнспорту, яку перекинув сильний вітер. З самого ранку комунальники та рятувальники взялися прибирати наслідки негоди: Ріжуть дерева, збирають розкидані гілки, розблокують автодороги.

А в Рівному жртвою негоди стала молода жінка, на неї впало дерево. Медики швидкої попередньо діагностували закриту черепно-мозкову травму. А ще сильний вітер обірвав частину обшивки з місцевого торгово-розважального центру.

Нагадаємо, у найближчі дні в Україні осінь повністю вступить у свої права: очікуються холод і нічні заморозки, а в Карпатах навіть може випасти сніг. На щастя, до вихідних погода стане кращою, але все одно залишиться мінливою.

Як повідомляв портал Знай.ua, метеорологічні супутники показали, що в найближчі дні вересня українців засипле першим снігом. Так, сніг впаде в деяких районах Закарпаття.

Також Знай.ua писав про те, що плаваючі в калюжах автомобілі, перекриваючі дороги дерева, вибиті вікна і обвалені стовпи - в мережі з'явилися фото наслідків негоди у Києві.