Днями російський журналіст, письменник та публіцист Дмитро Биков в ході інтерв'ю для російського видання розвінчав міфи Путіна про новітню супер-зброю, яка є у арсеналі РФ та жорстко прокоментував політику Кремля по відношенню до власних співвітчизників.

Журналіст зіронізував, що треба, звичайно, примудритися - назвати "Стіною" нову суперзброю від концерну "Калашников".

Журналіст додав, що насправді це ніяка не суперзброя, а просто звичайна вантажівка, обшита бронею, яка за 3-4 хвилини вміє виставляти перед собою такий же броньований щит з бійницями.

Популярні новини зараз
Віддавати по 10% від пенсії не доведеться: "Київстар" порадував стареньких бюджетним тарифом Подорожчання майже на 40%: українців чекає "сюрприз" у платіжках Астролог побачив у травні "лихо" для України Як в інших країнах звикли підтирати попу і чому на нас дивляться, як на дурнів: вся справа в культурі
Показати ще

З цих бійниць можна стріляти по натовпу, якщо він спробує напасти. Призначено для придушення масових протестних акцій.

"Ці акції, відчувається, залякали владу до істерики - чим інакше пояснити той факт, що Навального, який ледь встиг вдихнути повітря свободи після 30-денного ув'язнення, тут же, не давши вийти за ворота, садять в машину і везуть на наступний суд? Звідки така паніка? Тільки через те, що в трьох регіонах проголосували проти єдиноросів, проявивши готовність вибрати хоч комуніста, хоч елдепеерівця, аби не представника партії влади?", - зазначив журналіст.

Розгрібати завжди важче, ніж накладати. Але, мабуть, зверху дійсно видно, що у народу найближчим часом будуть серйозні приводи проявити агресію. Тому йому заздалегідь показують броньовану вантажівку з бійницями: бачите, що буде?

"Та нічого не буде. Тому що у стіни завжди дві сторони, і важливо не тільки те, хто її атакує, але і те, що там за нею. А за нею гниль, як показала історія з Петровим і Бошіровим; за нею боягузтво, некомпетентність, виродження. І не факт, що ті, які сидять за цією стіною, готові будуть стріляти крізь ці бійниці. Тому що якщо вже гранично інертне російське населення почало битися об стіну - стріляти безглуздо: її все одно повалять. Або втечуть, залишивши стіну стирчати перед порожнечею. Є один важливий соціологічний закон, ще жодного разу ніким не порушений: якщо система розучилася всьому, крім як стріляти, - стрілянина вже даремна, - підсумував Биков.

Нагадаємо, спеціальний представник Державного департаменту США з питань України Курт Волкер розповів про докази російської агресії на сході України, якими володіє США.

Курт Волкер
Курт Волкер


Як писав раніше Знай.ua, Збройні сили України продемонстрували одне з найпотужніших засобів - ракетний комплекс "Точка-У".

ЗСУ
ЗСУ


Також Знай.ua писав про те, що представники 28 країн-членів Європейського союзу зустрінуться в середу, 26 вересня, щоб домовитися про прийняття нового санкційного механізму за застосування хімічної зброї державами.