Все дуже складно. В Україні звужують дороги, вводять нові штрафи за порушення ПДР, підіймають ціни на багато послуг. Здавалося б, вже досить. Проте в авіаційній держслужбі вирішили порадувати гарною новиною і переглянули обмеження для БПЛА (дронів) до 20 кг.

Тепер максимальна дозволена висота польоту - 120 метрів, а дальність подорожі обмежується тільки "зоною видимості". Про це пише "Інтерфакс".

Користувач Facebook Андрій Гук написав, що основні зміни у правилах використання БПЛА в повітряному просторі України торкнулися максимальної ваги апаратів, призначених для вільного пілотування: граничну вагу встановлено в межах "до 20 кг" (у попередній версії правил – до 2 кг).

Популярні новини зараз
"Київстар" попередив українців про небезпеку: що треба знати Якщо на гривню більше – субсидію не отримаєте. Який дохід повинен бути для пільги Залишать голими та босими: комунальники пообіцяли "не райдужну перспективу" всім боржникам Оля Полякова дізналася, що вагітна після розлучення: як насправді з'явився Буряковський
Показати ще

"Наскільки нам відомо, Мін'юст саме в такому вигляді зареєстрував правила і незабаром вони будуть опубліковані. Попереду - робота над правилами експлуатації БПЛА", - написав він у коментарях до документу.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що нові технології часто допомагають не тільки програмістам, бізнесменам і вченим, але і звичайному середньому класу теж іноді бувають корисні різні новенькі гаджети. Наприклад, всім знайомі дрони.

Погодьтеся, іграшка дорога і вельми цікава. Можна практично з будь-якого ракурсу зробити фото і відео. Однак, не завжди нові технології ведуть себе "пристойно" зі старими перевіреними апаратами. Таким апаратом став пасажирський літак, який летів за маршрутом Саскатун-Ванкувер. Літак з повним бортом людей ледь не зіткнувся з дроном.

Варто нагадати, що на Донбасі представники місії ОБСЄ зафіксували у бойовиків сотні ящиків з боєприпасами і ракетами на території об'єкта в Кришталевому. Про це повідомили представники Місії, надавши відповідний звіт.

Як додали спостерігачі, у російських окупантів з'явилися буксирувальні гаубиці і майже тисяча ящиків для боєприпасів та снарядів.

Нагадаємо, ОБСЄ зафіксувала колону путінських головорізів на кордоні.

Як повідомляв Знай.uа ЗСУ обкатують нову потужну зброю.

Знай.uа писав, стомлений війною спостерігач ОБСЄ захропів на посаді.