Зовнішнє незалежне оцінювання українських абітурієнтів в 2019 році пройде з 20 травня по 12 липня.

Про це повідомила прес-служба Українського центру оцінювання якості освіти.

школярі
школярі

Крім того, згідно з наказом Міносвіти України №931, кожен абітурієнт зможе пройти тести максимум з чотирьох предметів, саме тестування буде проходити з 11 предметів: українська мова і література, історія України, математика, біологія, географія, фізика, хімія, англійська мова, іспанська мова, німецька мова, французька мова.

Раніше повідомлялося, що експерти Центру економічної стратегії (CES), проаналізували проект Держбюджету на 2019 рік, який зараз перебуває на розгляді Верховної Ради. Згідно з їх оцінками, в піковий період виплат за зовнішніми боргами стане ключовим обмежуючим фактором для бюджету-2019.

Популярні новини зараз
Комунальники масово подають до суду на неплатників: яка заборгованість вважається критичною Зайвий раз не помиєшся: з 1 травня піднімають ціни на водопостачання – скільки заплатимо Штрафи від 3,5 тисяч гривень: "Газмережі" попередили власників газових плит та колонок Українцям 60+ нададуть грошову допомогу, можна запросити рідних: як подати заявку
Показати ще

Національний банк України
Національний банк України

Про це пише "Сегодня".

Наголошується, що в наступному році Україна зобов'язана зробити значні виплати за боргами:

160,4 млрд грн (5,5 млрд дол.), або 4,1% ВВП – погашення держборгу і боргу, гарантованого держава;

22,5 млрд грн, або 3,1% ВВП – зобов'язання за внутрішніми боргами (сума державного і гарантованого боргу).

Банк
Банк

129 млрд грн (3,3% ВВП) відсотків.

"Загалом бюджет виглядає стриманим. Ймовірно, його писали в розрахунку на співпрацю з Міжнародним валютним фондом (МВФ), і видатки та доходи в ньому оцінені досить консервативно. Високий рівень витрат на обслуговування і погашення боргів не дозволяє зменшувати податкове навантаження, обмежує можливості для зростання бюджетних витрат і несе ризики рефінансування", – підкреслили аналітики.

Експерти додали, що для балансування бюджету уряд планує залучити 3,5 млрд доларів (2,6% ВВП) державного боргу на зовнішніх ринках, а також близько 0,7 млрд доларів макрофінансової допомоги від ЄС та Світового банку.

Нагадаємо, названо найбільш затребувані професії на ринку праці в Україні.

Як повідомляв портал "Знай.ua", на п'ятому році війни українських дітей вчать за "методикою Путіна".

Також "Знай.ua" писав, що школяр з Львова став переможцем дванадцятих Міжнародних молодіжних дебатів у Братиславі.