Директор Центру розвитку туризму України Володимир Царук заявив, що влітку 2018 року українці на 20-25% частіше стали виїжджати на відпочинок за межі країни, ніж у період відпусток у 2016-2017 роках.
За даними Центру розвитку туризму, найпопулярнішими напрямками для відпочинку серед українців залишаються Туреччина і Єгипет. Туди в пікові періоди сезону відпусток вилітали 30-35 чартерних рейсів на добу.

У п'ятірку найбільш популярних серед українських туристів країн увійшли Греція, Болгарія та Іспанія. Так, кількість українських туристів у літній період поточного року, які відпочивали за кордоном, збільшилася на 20-25%. З березня по вересень на відпочинок в інші країни виїхали 1,48 млн туристів.

Відпочинок у Туреччині

Експерти відзначають, що збільшення кількості українських туристів, які вирішили відвідати інші країни в літній сезон, призвело до масових затримок рейсів в липні-серпні 2018 року.

Тим часом українські курорти також змогли збільшити свою популярність. Зокрема, Бердянськ прийняв близько мільйона туристів, Херсонська область – 3,5 млн туристів, Одеса та Одеська область – близько 5 млн туристів. До речі, екскурсійні поїздки в Чорнобиль почали стрімко набирати популярність серед туристів зі всього світу.

Популярні новини зараз
"Нафтогаз" попередив усіх: потрібно встигнути до 25 квітня Подорожчання майже на 40%: українців чекає "сюрприз" у платіжках Розписуватися буде не потрібно: коли повістка вважатиметься врученою Німеччина вводить суворі обмеження: як це вплине на українців
Показати ще

Відпочинок у Єгипті

Раніше повідомлялося, що названо найпопулярнішу країну серед туристів. ЗМІ підрахували, що в минулому році близько 1,32 мільярда людей здійснили подорож за кордон. При цьому найбільш відвідуваною країною світу залишається Франція, а заробляє на цьому більше за інших США.

Так, згідно з даними Всесвітньої туристичної організації, міжнародний туризм з кожним роком тільки збільшується, ніяких ознак уповільнення експерти не спостерігають досить давно. Відповідно, за 2017 рік експерти нарахували на 6,8% більше туристів, ніж роком раніше. У доповіді це пояснюється економічним підйомом, який призводить до зростання попиту.

Париж

Нагадаэмо, українське місто потрапило у сотню найкращих туристичних маршрутів Європи.

Раніше портал "Знай.uа" повідомляв, що унікальний міст став хітом серед туристів.

Також портал "Знай.uа" писав про п'ять способів заощадити в подорожі.