Між Україною та Угорщиною "паспортний скандал" не вщухає досі. Причина тому – те, що наші земляки на Закарпатті масово отримують документи сусідньої країни, ймовірно, для швидкого працевлаштування в ЄС. З боку керівництва лунають гучні заяви, мета яких насправді – уповільнити європейський курс.


Паспортний скандал з Угорщиною: кому це вигідно?

"Паспортний скандал" з Угорщиною
"Паспортний скандал" з Угорщиною


Таку думку на своїй сторінці у Facebook висловила українська журналістка Марина Данилюк. Вона вважає, що саме "паспортний скандал" спричинив доволі непросту ситуацію у консульстві – власники нових угорських паспортів отримують інструкції від угорських дипломатів:

"Паспортний скандал" з Угорщиною
"Паспортний скандал" з Угорщиною

Популярні новини зараз
Червень принесе не лише тепло, а й гроші: хто отримає нову пенсію За інтернет можна не платити: як скористатися новою послугою Зайвий раз не помиєшся: з 1 травня піднімають ціни на водопостачання – скільки заплатимо Які електроприлади "тягнуть" найбільше - зараз це дуже важливо знати
Показати ще

"Приховуйте від державних структур України факт отримання угорського громадянства", – радять хитродупі неоугорцям. Отже, хто хоче інше громадянство, та будь ласка! Тільки в Україні подвійне громадянство заборонено… тому валіза, вокзал – Росія, Угорщина, або щось інше. Оці намагання збудувати Росію на території України привели за руку "вєжлівих" людей в Крим і Донецьк. Притягнули за дуло автомати чужої армії, яка сильно захотіла захистити своїх, яких начебто зневажають та дискримінують в Україні…",- прокоментувала Данилюк.

"Паспортний скандал" з Угорщиною
"Паспортний скандал" з Угорщиною


Журналістка згадала, що навесні сама бачила таку парочку із Криму на Піренеях, котрі використали безвізовий режим на повну і при цьому ще скаржилися на Мальдіви, розхвалюючи анексований півострів. Тоді це більше нагадувало відлуння СРСР, аніж курс на Європу:

"Паспортний скандал" з Угорщиною
"Паспортний скандал" з Угорщиною

""На***, друзі! Вирішили йти туди, де баланда краще і макарони точно по годиннику, йдіть назавжди". Ніхто не зобов’язаний любити цю країну виключно за соціалку, біометрику і ліжкомісце, якщо працювати не сильно хочеться або ліньки шукати роботу. Сіярто пригрозив звернутися до Генасамблеї ООН з приводу перешкоджання роздачі паспортів у Береговому. Це знак, що Україна має добряче підготуватися і заткнути пельку за відверте розбурхування сепаратизму. Соплежуйство дорого коштує. Причому не в територіях навіть. У трунах під синьо-жовтим прапором. У розірваних стягах осколками градів", - додала вона.

"Паспортний скандал" з Угорщиною
"Паспортний скандал" з Угорщиною


За словами Данилюк, всі ті, хто лишився у Криму та на Донбасі, просто зручно влаштувалися, тому що легше бути на "насидженому" місці, аніж рухатися до змін.


Дивіться: Будапешт відреагував на паспортний скандал


Нагадаємо, посол України в Польщі Андрій Дещиця прокоментував повідомлення про критику в польському уряді його заяв про необхідність відновити знищені українські пам'ятки на території Польщі.
Як повідомляв Знай.ua, Угорщина вигадала, як "помститися" Україні.
Також Знай.ua писав, у Клімкіна пояснили, навіщо українцям угорські паспорти.