Глава Української православної церкви Московського Патріархату митрополит Онуфрій опинився у базі "Миротворця".

Ця інформація стала відома з сайту "Миротворця".

У повідомленні говориться, що митрополит заважає створенню незалежної української церкви.

митрополит Онуфрій
митрополит Онуфрій

"Агент впливу Російської православної церкви (РПЦ) в Україні. Противник створення незалежної помісної церкви в Україні" сказано на сайті

Популярні новини зараз
Хто з українців залишиться без пільг у 2024 році За прострочені комунальні платіжки можуть забрати половину пенсії: як ще покарають боржників Боргів не обібратися, якщо забудете про це: українцям нагадали про важливу процедуру Нова смертельна хвороба набирає обертів - "корона" допомогла їй обійти імунітет
Показати ще

Крім того, база "Миротворця" поповнилася архієпископом Новокаховським і Геничівським, а також Львівським, Галицьким, Криворізьким і Нікопольським, Кам'янець-Подільським і Городоцьким. У базі опинились і голови Хустської, Виноградівської єпархії та Донецької єпархії.

Нагадаємо, українська православна церква Московського патріархату не має права вимагати, щоб екзархи Константинопольського патріархату покинули Україну. Про це повідомив доктор богослов'я, ієрарх Константинопольського патріархату архієпископ Телмиський Іов (Геча), передає "Укрінформ".

Під час синоду УПЦ МП призначення екзархів Константинопольського патріархату в Київ було названо “грубим втручанням” у внутрішні справи церкви.

"За яким правом УПЦ МП засуджує Вселенський патріархат, якщо у міжцерковних стосунках УПЦ МП не є самостійною одиницею у веденні діалогу, вона не є суб'єктом, не веде листування, в якій бере участь виключно РПЦ", - владика Іов.

Як повідомляв раніше портал "Знай.uа", у вівторок, 25 вересня, держдеп Сполучених Штатів Америки підтримав Україну у питанні здобуття автокефалії православної церкви.

Також портал "Знай.uа" повідомляв про те, що Глава УПЦ Московського патріархату митрополит Онуфрій відмовився від зустрічі з представниками Константинополя: екзархи приїхали в Україну, щоб обговорити процес надання автокефалії.