Згідно з новими правилами евакуації транспортних засобів, які почнуть діяти з 27 вересня, мінімальна вартість евакуації автомобіля і його зберігання на штрафмайданчику одну добу складе 864 гривні з урахуванням ПДВ, повідомляє "Дорожній Адвокат" на своїй сторінці в Facebook.

За евакуацію автомобіля вагою до 2-х тонн потрібно буде заплатити 600 грн. До цього треба ще додати вартість зберігання автомобіля на штрафмайданчику (перші сім діб – 140 грн за добу). До того ж не забуваємо про ПДВ і штраф за порушення ПДР. Евакуація більш важких машин буде коштувати дорожче.

Як бачите, за неправильно припаркований автомобіль скоро доведеться платити дорого.

Популярні новини зараз
Повинні з'явитися без повістки: кого чекають у ТЦК з 1 квітня Погода несе божевільну спеку: прогноз на найближчі дні Готуйте гаманці: українцям за лічені дні підвищать тарифи на комуналку, що подорожчає Показники лічильника вже не аргумент: українців змушують платити за світло більше, ніж "накрутили"
Показати ще

В яких випадках евакуюють машину?

Якщо порушені правила зупинки, стоянки, паркування, якщо не оплачена парковка, якщо припаркований автомобіль значно заважає дорожньому руху.

Машину евакуювали на штрафмайданчик якщо вона залишена на проїзній частині в два і більше ряди, на трамвайних коліях, мостах, на пішохідних переходах або біля них, на перехрестях і біля них, ближче ніж 30 метрів від зупинки громадського транспорту, ближче ніж 10 метрів від місця дорожніх робіт і ін

Неправильна парковка обов'язково повинна бути зафіксована за допомогою фото або відео. Власник евакуйованого автомобіля спочатку повинен оплатити вартість транспортування, зберігання і штрафу, після чого зможе його забрати.

Раніше повідомлялося, що введення нових правил евакуації автомобілів може бути відкладено приблизно на шість місяців. Причина – проблемне питання про те, якими пристроями фіксувати порушення паркування.

Нагадаємо, фірма-прокладка Вейп-Естейр і далі буде займатися евакуацією машин у Києві за потрійним тарифом.

Як раніше повідомляв портал "Знай.uа" виходячи з нових правил евакуації транспортних засобів, які стануть дійсними з 27 вересня, мінімальна вартість евакуації авто і зберігання його на штрафмайданчику за одну добу буде дорівнювати 864 гривень.

Також раніше портал "Знай.uа" писав, що київський "герой паркування" нарвався на страшне міське прокляття.