У вівторок, 25 вересня, в Україні назавжди заборонили популярний препарат, яким вакцинували для профілактики таких серйозних захворювань, як правець, дифтерія, кашлюк і поліомієліт.

Мова йде про "Інфанрікс ІПВ" (Infanrix ipv) бельгійського виробництва серій AC20B373AD, АС20В348ВА, йдеться в повідомленні прес-центру Державної служби з лікарських засобів та контролю за наркотиками. Реєстраційний номер препарату - 458/10-300200000.

Накласти заборону на вакцину вирішили тому, що вона не пройшла державний контроль в Україні та її намагалися провезти за "липовими" документами.

Популярні новини зараз
Два тарифи на воду: нові ціни встановили для мешканців багатоповерхівок та приватного сектору На школи тепер чекають масові перевірки: батьки домоглися свого В Україні готується революція у житловій сфері Показники лічильника стануть недійсними: споживачів застерегли від неприємностей з платіжками
Показати ще

Держлікслужба залишилася без керівника

Кабінет міністрів вирішив відсторонити від посад Наталю Гудзь - главу Держслужби лікарських засобів і її головного заступника - Владислава Цилину. Проти обох відкрили дисциплінарне провадження.

Смертельно небезпечний препарат ховається в кожній аптечці

Нещодавно ізраїльські вчені провели декілька досліджень і з'ясували, з якими препаратами пробіотики можуть завдати серйозної шкоди людському організму. Так, фахівці з ізраїльського Інституту Вейцманна провели відразу два дослідження щодо впливу пробіотиків на людський організм.

Нагадаємо, що в Україні заборонили реалізацію, зберігання та застосування знеболювального препарату "Ренальган-Біолік". Таким чином, за рішенням влади всі аптеки повинні знищити цей препарат або повернути виробникові.

Як повідомляв раніше портал "Знай.uа" фахівці тимчасово заборонили реалізацію та застосування антисептика "Біосепт" українського виробництва, який застосовується для дезінфекції шкіри рук.

Також портал "Знай.uа" повідомляв про те, що препарат Назо-спрей тимчасово заборонили продавати і застосовувати на території України.