У період осіннього призову, тобто з жовтня по грудень 2018 році повістку на строкову військову службу отримають 17960 українців.

Таке рішення у середу, 26 вересня, ухвалили в уряді під час засідання.

Так, Кабінет міністр ухвалив, що 9010 людей відправлять служити до лав Збройних сил України, 6500 - в Національну гвардію, 1550 - в ряди прикордонників і ще 900 - у Державну спеціальну службу транспорту.

На призов уряд вирішив виділити 64, 96 млн гривень в цілому. З них на проведення призову до ЗСУ піде 32, 6 млн, в Нацгвардію - 23,5 млн, у Держприкордонслужбу - 5,6 млн, у транспортну Держспецслужбу - 3,3 млн гривень відповідно. На одного призовника виділено 3617, 13 гривень.

Нагадаємо, раніше Президент Петро Порошенко збільшив термін призову на строкову військову службу в 2018 році з 2 до 3 місяців. Відповідний указ від 10 вересня оприлюднено на сайті глави держави. Вносяться зміни у попередній указ від 15 лютого. Згідно з документом, осінній призов пошириться ще на один місяць і триватиме з жовтня по грудень 2018 року.

Популярні новини зараз
Пенсіонерам видадуть сертифікати на 400 гривень Хто з українців залишиться без пільг у 2024 році За безкоштовні поїздки в автобусах тепер доведеться платити Готуйте гаманці: українцям за лічені дні підвищать тарифи на комуналку, що подорожчає
Показати ще

Як повідомляв портал "Знай.uа", під час антиурядової акції протесту в Санкт-Петербурзі в неділю, 9 вересня, поліцейські затримали неповнолітнього хлопчика. Учасники мітингів вимагають скасувати підвищення пенсійного віку в Росії. Крім того, деякі ЗМІ зазначають, що учасники акції також вимагають від Володимира Путіна залишити посаду президента країни.

Також "Знай.uа" писав, цілий ряд недоробок і несправностей виявили на російському космодромі "Східний", зокрема — неякісно залитий бетон на стартовому комплексі. Після перевірки стало очевидно, що винен колишній підрядник — Спецбуд РФ. Крім того, є ще чимало неназваних поки претензій до колишнього підряднику.