Одіозна письменниця і борець за українську мову Лариса Ніцой обурилася через те, що Міністерство освіти України відхилило поправку до закону про освіту, в якій пропонувалося звільняти вчителів з антиукраїнською позицією без права поновлення викладацької діяльності.

Як міністерство освіти Гриневич захистило «вчителів-сепарів» і викинуло з-під свого захисту атошників. Два тижні тому в...

Geplaatst door Лариса Ніцой op Woensdag 26 september 2018

Це призвело до того, що педагоги, публічно ображають воїнів АТО і озвучують сепаратистські ідеї, без проблем відновлюються в своїх посадах і продовжують негативно впливати на підростаюче покоління. Своє обурення з цього приводу письменниця висловила на особистій сторінці в Facebook.

Лариса Ніцой
Лариса Ніцой

Популярні новини зараз
Подорожчання майже на 40%: українців чекає "сюрприз" у платіжках Українські пенсіонери отримають по 500 гривень "бонусу": хто у списку "літніх" щасливчиків Валютний ринок чекають важливі зміни: як можна буде здати чи купити долари Як в інших країнах звикли підтирати попу і чому на нас дивляться, як на дурнів: вся справа в культурі
Показати ще

"Два тижні тому в Краматорській школі відновилася на посаді вчителя інформатики істота на прізвище Голдсберг, яка раніше писала у себе на сторінці: "Я буду плакати над могилами загиблих у "ДНР" і "ЛНР" і по**у на могили воїнів АТО". Історія отримала розголос і під тиском місцевих активістів істоту знову звільнили. Чому ситуація з відновленням таких "вчителів" на роботі в школі стала можливою? Тому що таких істот захистило Міністерство освіти і комітет освіти Верховної Ради України в Законі "Про освіту", — пише вона.

Письменниця розповідає, що ще два роки тому, коли Верховна Рада прийняла в першому читанні законопроект про освіту, вона ознайомилася з ним і знайшла ряд серйозних недоробок.

Лариса Ніцой
Лариса Ніцой

Зокрема, мова йшла не тільки про мовну статтю, але і про 54 статтю, яка стосувалася захисту воїнів АТО. Зокрема, в ній не вистачало правки, спрямованої на захист честі Героїв від наклепу з боку недбайливих вчителів. Ніцой підготувала і направила її на розгляд Міністерству освіти.

Цю позицію МОН підтримали деякі громадські діячі і навіть парламентарії. З часом їй все ж вдалося добитися, щоб група нардепів внесла запропоновану поправку на розгляд Верховної Ради, але вона все одно так і залишилася відхиленою.

Нагадаємо, Ніцой дивним чином озвучила свою головну мрію.

Як раніше повідомляв Знай.uа, Ніцой підірвала мережа "фактами" про Русь.

Знай.uа писав, що Ніцой взялася українізувати "Квартал-95".