Що не можна робити

Сьогодні не дозволяється важко працювати, в тому числі і по дому: прибирати, шити, прати, в'язати. Також краще не починати ніякі важливі справи, за повір'ям вважається, що будь-яка справа піде прахом. Крім того, сьогодні потрібно дотримуватися суворого посту, а значить не їсти м'ясо, яйця, молочні продукти і рибу. А їжу можна заправляти тільки рослинною олією.

Також на Воздвиження не ходять в ліс, бо можна натрапити на Лісовика, який перераховує тварин і оглядає свої володіння. Людина, яка попалася йому на очі, вже не вийде з лісу. Також можна і ведмедя зустріти і змію, вони всі залягають у зимову сплячку.

Що потрібно зробити

Вдома потрібно замкнути всі двері, особливо якщо живете в приватному будинку, щоб змії і ящірки, які шукають собі гніздо, не оселилися у вас в теплі. Для захисту будинку від різних злих сил і нечисті потрібно окропити його святою водою. Раніше навіть малювали хрести на будинку: крейдою, сажею, часником, вугіллям або кров'ю тварини. А також дерев'яні хрестики або зроблені з гілок горобини вішали вдома.

Популярні новини зараз
Твоєї бабусі потрібно лише 90 грн: найпростіші тарифи від Київстар, lifecell та Vodafone Потрібно встигнути: українцям, з квитанціями за світло на руках, назвали важливу умову ДПС вже готова списати ваші гроші: кому готуватись до примусового стягнення Українцям виплатять по 10 800 гривень на особу: хто отримає нову допомогу
Показати ще

Також існує повір'я для дівчат, які збираються на вечірки (вечірній захід у наших предків, але можна використовувати і для будь-якого іншого в наш час). Дівчині потрібно було 7 разів прочитати замов, щоб хлопець, який їй подобається закохався в дівчину без пам'яті. Слова такі:

«Міцне моє слово, як залізо!
Споруди, батюшка в Воздвиження день,
в серці добра молодця (ім'я)
любов до мене, дівчини близькій йому (ім'я),
щоб цієї любові не було кінця-століття,
щоб вона у вогні не горіла, в воді не тонула,
щоб зима її студена не знобила!
Міцне моє слово, як залізо! »

Також сьогодні люди моляться про хворих, щоб Бог дарував їм зцілення.