Всесвітній день туризму

Цей день заснувала Генасамблея Всесвітньої туристичної організації, яка називається скорочено ЮНВТО. Дату обрали, тому що в 1970 році прийняли Статут цієї організації. Мета свята - пропаганда туризму, люди показують, який внесок несе туризм в економіку світової спільноти і як він важливий з точки зору соціальності і культури.

Всесвітній день моря

Це одне з міжнародних свят ООН і його відзначають ще з 1978 року. Тільки перші пару років воно святкувалося 17 березня, а потім його пересунули на один з днів останнього тижня вересня. Мета цього свята - привернути увагу громадськості світу до шкоди, яка наноситься морям і океанам через вилов риби, забруднення та глобальне потепління. Найважливіше завдання - підвищити екологічну безпеку морських перевезень і попередити забруднення нафтою, зберегти біоресурси і побороти браконьєрство.

Православні свята:

  • Воздвиження Чесного і Животворящого Хреста Господнього.
  • День пісний.
  • Кончина святителя Іоанна Златоуста.
  • Мученика Папи, Лікаонського.

Популярні новини зараз
"Нафтогаз" попередив усіх: потрібно встигнути до 25 квітня Подорожчання майже на 40%: українців чекає "сюрприз" у платіжках Українські пенсіонери отримають по 500 гривень "бонусу": хто у списку "літніх" щасливчиків Спіймали на вулиці та примусово відвезли в ТЦК: українцям розповіли, як себе поводити
Показати ще

Воздвиження

Цей день по-різному називався за часів Русі, в залежності від релігії, але з приходом християнства почали святкувати Воздвиження Чесного і Животворящого Хреста Господнього. День цей відзначають на честь пам'яті віднайдення Хреста в 4-му столітті в Єрусалимі. День вважається пісним «хто на Воздвиження постить, тому сім гріхів проститься». Зазвичай сьогодні їли капусту і різні капустяні страви. Якраз тривали дівочі вечірки, навіть був спеціальний замов, щоб дівчину полюбив хлопець, який їй сподобався. Але важливі справи сьогодні починати не можна, інакше все піде прахом.

Іменини в цей день

Іван