У цьому році зима буде мінлива. Українців чекають теплі дощі, 20-градусні морози з хурделицею. Про це повідомила завідувачка відділом прикладної метеорології і кліматології Українського науково-дослідного гідрометеорологічного інституту Віра Балабух. Передає "Українська правда".

"По тим прогнозам, які є на сьогоднішній день, метеорологи не прогнозують аномально холодної зими в Європі. За даними світових центрів сезонного прогнозування, очікується, що у нас зима в цьому році може бути значно тепліше кліматичної норми. Ми знову очікуємо теплу зиму, таку ж, як у минулому році", — розповіла метеоролог.

За словами Балабух, очікується, що в цьому році середня зимова температура буде на 1-2 градуси вище за норму і становитиме +2 .. -3 градуси.

"Потепління атмосфери триває і далі, і температура повітря може бути взимку тепліше, ніж зазвичай. Ця зима може бути на 2 градуси тепліше, ніж протягом останніх 30 років. Очікується, що температура повітря в середньому може коливатися за зиму від +2 до -3 градусів. Це середня температура за сезон", - повідомила Балабух.

Популярні новини зараз
Пенсіонерам видадуть сертифікати на 400 гривень Реінкарнація "Славути": оновлений ЗАЗ може втерти носа навіть преміальним іномаркам Заплатите від 17 000 до 51 000 грн: українців попередили про штрафи з 1 квітня Жертвувати шлунком заради комуналки більше не доведеться: пенсіонерам призначать доплати
Показати ще

Синоптик зазначила, що опади слід очікувати в цьому році переважно у вигляді дощу або мокрого снігу.

"Нульова ізотерма (ізолінія нульової температури взимку на карті – ред.), яка зараз перебуває десь на рівні Одеси, може просуватися більше на північ. Тому можливість формування стійкого снігового покриву на півдні країни досить низька. Але це не означає, що там не буде випадати сніг", — сказала представник УкрГМИ.

"Разом з тим на тлі досить високих температур ми очікуємо, що будуть затоки арктичного повітря, коли температура повітря вночі й навіть удень може знижуватися до -20 градусів і нижче. Але це будуть досить короткочасні періоди", — додала Балабух.

Також синоптики вважають, що опади будуть у межах норми.

"В Україні за зиму, як правило, може випадати від 90 до 200 мм опадів. Найбільше в Карпатах. У грудні та січні на сході може бути трохи більше опадів, а в лютому на заході може спостерігатися дефіцит опадів. Але якщо будуть такі високі температури, опади будуть випадати переважно у вигляді дощу або мокрого снігу. Це в свою чергу призведе до ожеледиці, налипання мокрого снігу", — зазначила Балабух.

Нагадаємо, багато українців вже встигли на собі відчути різкі зміни осінньої погоди. До чого готуватися найближчим часом розповів синоптик.

Як повідомляв портал "Знай.uа" погода вже встигла налякати українців першими заморозками і навіть першим снігом, який випав у Карпатах, натякнувши, що зима не за горами. І поки українці готуються до холодів, вчені прогнозують зиму найтеплішою за останні 30 років.

Також "Знай.uа" писав, що обов'язково потрібно зробити восени, щоб стати щасливим.