Всесвітній день боротьби проти сказу

Це свято почали відзначати з 2007 року і його підтримують безліч організацій охорони здоров'я, щоб привернути більше уваги до проблеми поширення хвороби і її наслідків. Дату обрали, тому що в цей день в 1895 помер знаменитий мікробіолог і творець вакцини проти сказу, Луї Пастер. Сьогодні проходять різні конференції та симпозіуми, благодійні заходи для вакцинації тварин.

День народження Конфуція в Китаї

Сьогодні важливий день для Китаю, його ще називають День національного вчителя. Конфуція. Він був давнім філософом, який створив величезний вплив на світогляд Китаю. Конфуціанство шанують вже більше 2,5 тис. років. І воно вважається державною ідеологією країни. Тому щороку послідовники влаштовують свято в храмі Конфуція в Цюйфу (його рідне місто). Проводяться різні виставки і фестивалі, церемонію з древніми ритуалами, музика, танці і відвідування рощі Конфуція.

Свято збору винограду в Швейцарії

Свято починається в п'ятницю і триває до неділі, проходить в Невшатале. У цей день старе місто оживає, люди веселяться і святкують. Збір винограду і його свято вважається візитною карткою країни, і відзначається ще з 1902 року. У програмі включена прогулянка по виноградниках і дегустація, також є ярмаркові атракціони, битви конфетті.

Популярні новини зараз
Життя стане солодшим без цукру: в Україні супермаркети оновили ціни на сіль, майонез та кетчуп Два тарифи на воду: нові ціни встановили для мешканців багатоповерхівок та приватного сектору Українські пенсіонери отримають по 500 гривень "бонусу": хто у списку "літніх" щасливчиків Як в інших країнах звикли підтирати попу і чому на нас дивляться, як на дурнів: вся справа в культурі
Показати ще

Фестиваль ремесел в Тоскані

Традиція проведення цього фестивалю ще свіжа, вперше його провели в 2007 році. Розмах поки невеликий і немає тисяч учасників. Але щороку приїжджають десятки майстрів: гончари, ковалі, ювеліри, мереживниці, різьбярі по дереву. Вони влаштовують ярмарок своїх робіт, проводять майстер-класи на площі Пьяцца Гранда і радують всіх неймовірною атмосферою заходу.

Православні свята:

  • День пісний.
  • Післясвято Воздвиження Хреста.
  • Великомученика Микити.
  • Знайдення мощей святителя Акакія сповідника, єпископа Мелетинского.

Микита Гусятник

У цей день відзначається пам'ять святого Микити Готського, якого православна церква вшановує в лику великомучеників. У цей день починали забивати домашніх гусей, яких за літо гарненько вигодували. А дикі гуси відлітали у вирій, тому мисливцям якраз було заняття.Птицю продавали і готували на стіл, головне блюдо - печена гуска. Також було прийнято прибирати ріпу з грядок і обрізати з неї бадилля. Тому свято ще називали Ріпорізом. А дітям загадували загадки по ріпку і розповідали казки.

Іменини в цей день

Андрій, Віссаріон, Герасим, Григорій, Дмитро, Євдокія, Іван, Ігнатій, Йосип, Леонід, Людмила, Макар, Максим, Марія, Микита, Микола, Петро, Порфирій, Семен, Степан, Федот, Яків