На даному етапі медична система в Україні працює геть погано. Багато громадян не отримує необхідної і своєчасної медичної допомоги. Вся система працює без змін багато десятків років. Так бути не повинно.

Вся медицина в Україні має бути реформована і перероблена під потреби громадян. У зв'язку з цим в 2019 році профінансовано нововведення, яке необхідно для покращення якості життя українців.

З 1 січня 2019 року аналізи та дослідження, на які пацієнтів будуть направляти сімейні лікарі, будуть безкоштовними. Про це прем'єр-міністр України Володимир Гройсман повідомив під час засідання уряду.

"Ні для кого не секрет, що медицина сьогодні перебуває у дуже важкому стані. Але ми не опустили руки і почали системно змінювати умови, при яких люди почали отримувати нові можливості в системі охорони здоров'я", - зазначив Гройсман.

Популярні новини зараз
Перерахунок пенсій з 1 травня: чого чекати стареньким Продасте за 8000 гривень: колекціонери влаштували полювання на особливі 5 копійок За інтернет можна не платити: як скористатися новою послугою Твоєї бабусі потрібно лише 90 грн: найпростіші тарифи від Київстар, lifecell та Vodafone
Показати ще

За його словами, у проекті держбюджету на 2019 рік передбачені кошти на те, щоб зробити медичні аналізи в лікарнях безкоштовними. Кожен громадянин України може отримувати визначений рівень послуг безкоштовно. Для цього в бюджет закладываеются кошти і над цим працює Кабмін. Рівень безкоштовних послуг теж не має поступатися за якістю платним.

"Система вже почала змінюватися. Всім відома ситуація, коли людина приходить в лікарню, і йому треба заплатити за деякі медичні аналізи або дослідження, наприклад, УЗД. Ми вже заклали кошти на наступний рік, і, коли парламент прийме рішення, то з 1 січня всі такі дослідження будуть безкоштовними. Єдина умова, що на це дослідження людини повинен направити сімейний лікар", - сказав прем'єр. Він також повідомив, що ще одним нововведенням з наступного року стане реформування системи екстреної медицини.

Зараз закладається бюджет для придбання нових машин, найму висококваліфікованого персоналу, ведеться розробка нових систем фінансування.

"Ми закладаємо мільярд і будемо фінансувати це спільно з місцевими бюджетами, які в наступному році будуть мати плюс 41 млрд грн. Новий транспорт, нова система фінансування і нова заробітна плата покладуть початок зміцненню системи екстреної медицини в Україні", - підкреслив Гройсман.

Сподіваємося, все це допоможе реформувати нашу систему медичної допомоги. Громадяни зможуть отримувати те, що їм наказано законом України, на належному рівні і своєчасно.

"Знай.ua" писав раніше: українська кардіохірургія: інвестиції створюють умови для інновацій.

"Знай.ua" повідомляє: українцям показали держбюджет-2019: зростання ВВП на 3%, інфляція - 7,4%.