В Україні курс долара в жовтні буде знаходитися в досить широкому діапазоні, f гривня не зможе уникнути дквальвації.

Такий прогноз зробив керівник аналітичного департаменту Concorde Capital Олександр Паращій.

Національна валюта може опуститися до 29 грн/$. На сьогодні курс долара становить 28,06 гривень за долар.

"Швидше за все і цей рік не буде винятком. Дійсно, дуже багато чого буде залежати від новин від МВФ. Але я б не сказав, що тут питання затримка або не затримка. Найголовніше – чи будуть перспективи отримання наступного траншу, або будуть новини, які можуть перекреслити таку можливість", - розповідає аналітик.

Популярні новини зараз
З 1 квітня почнете отримувати від 3 520 до 8 тисяч гривень: чиї виплати стали більшими Пенсіонерам видадуть сертифікати на 400 гривень Україна може поринути у темряву: енергетики заговорили про блекаут Готуйте документи: "Укрпошта" розпочинає виплати до 3 тисяч гривень
Показати ще

За оцінками Паращія, курс долара в Україні у жовтні коливатиметься між 28 та 29 грн/дол.

"Ми розуміємо, що є ризик, що МВФ потребує затвердження парламентом бюджету на наступний рік і поки не дуже зрозуміло, чи зможе наш парламент як ніколи бути оперативним і в найкоротші терміни його затвердити", - додав експерт.

Додамо, прихований банківський троян DanaBot раптово засвітився в Україні. Компанії виявляють та блокують вірус. Однак вже є постраждалі. У вересні троян був помічений і в Україні.

Як повідомляв портал Знай.ua, чиновники все обіцяють чергові покращення, проте на практиці ми бачимо все до навпаки. Українцям пояснили, чому й досі не вирішене питання щодо тарифів.

Також Знай.ua писав про те, що українцям розповіли, скільки на сьогодні коштують квартири в Україні та які перспективи.

Що буде з цінами на газ

Кабінет міністрів може відмовитися від підвищення цін на газ з 1 жовтня.Чому обговорення питання відкладено невідомо. Коли зможуть домовитися уряд і МВФ теж не повідомляється. Підвищення цін було першочерговим завданням від МВФ для правителсьвта України. Без цього заходу МВФ не зможе допомогти Україні в євроінтеграції. При цьому міністр не виключив підвищення тарифів вже через місяць.