Відомий російський публіцист Олександр Невзоров розповів, що через надання українській церкві Томосу з'ясувалося, що Російська православна церква сама не має автономного статусу.

Про це він розповів в ефірі одного з телеканалів.

Крім того він розповів, що російський патріарх і сам достеменно не розумів наслідків війни проти Константинопольського патріархату у яку він в'язався через надання українській церкві автокефалії.

Більше того Невзоров нагадав, що свого часу російська церква обманом та залякуванням тодішнього константинопольського патріарха змусила останнього визнати РПЦ.

Популярні новини зараз
Українці можуть залишитися без опалення та гарячої води: комунальники попередили про ризики "Нафтогаз" попередив усіх: потрібно встигнути до 25 квітня Астролог побачив у травні "лихо" для України Спіймали на вулиці та примусово відвезли в ТЦК: українцям розповіли, як себе поводити
Показати ще

"Як це вийшло, я підозрюю, що патріарх Кирило Гундяєв і сам не знав цього пікантного факту і тепер скандал уже не можливо буде втримати в берегах і руслі. Тому що так, дійсно, Константинополь у свій час не надавав Росії права називатися патріархією. Він якось тихо з цим змирився, оскільки були складні часи. І ось цієї найважливішої формальності не було виконано", – пояснив публіцист.

Він також навів доволі специфічний приклад, який на його думку повністю пояснює незрозумілі дії московський попів.

"Створилась абсолютно дика ситуація, коли в комунальній квартирі на загальному зібранні мешканців той, хто кричав голосніше від усіх, вимагаючи заборонити відвідувати туалети і викрутити комусь лампочки, раптом, як з'ясувалося, сам не має у цій квартирі жодної прописки", – підкреслив він.

Більше того Невзоров відзначив, що російська церква на даному етапі розвитку опинилась чи не у найбільшій кризі, адже Українська митрополія набагато старша, що вже доведено історичними фактами. Крім того російський патріарх повністю знищив стосунки з Вселенським патріархатом.

"Зараз за фактом Російська православна церква, РПЦ, у вельми і вельми скандальній ситуації, коли раптом з'ясовується, що Українська метрополія набагато старша. І що РПЦ-шним діячам, а також усім уцерковлювачам, вірянам, доведеться не тільки якось примиритися з тим, що в Україні церква авторитетніша, стародавніша, старша і повноважніша, але ще й вибудовувати з нею стосунки не зверху, а знизу", – підсумував Невзоров.

Невзоров: Українська церква з ватокефальной стає автокефальною

Нагадаємо, московські попи сховали таємну "зброю" під носом в українців.

Як повідомляв "Знай.ua", у Ватикані різко приструнили московський посіпак.

Також "Знай.ua" писав, что московські попи особисто переконаються в існуванні Чистилища.