Заступник начальника управління призову та комплектування Головного управління персоналу Генерального штабу ЗСУ полковник Валерій Дендебера розповів, що згідно чинного законодавства в українців є більшість 20 підстав для відстрочки від служби в армії:

"Сьогодні наша держава – найбільш демократична щодо надання відстрочки від призову на строкову військову службу. У нас існує понад 20 підстав для надання відстрочки і 7 підстав в цілому звільнення від проходження строкової служби", –пояснив він.

Осінній призов до ЗСУ
Осінній призов до ЗСУ


За його словами, відомі також виключення, коли відстрочка може надаватися з поважних причин, котрі поки в законі не прописані, повідомляє Politeka.

Осінній призов до ЗСУ
Осінній призов до ЗСУ

Популярні новини зараз
"Нафтогаз" попередив усіх: потрібно встигнути до 25 квітня Залишилось два дні: українців попереджають востаннє Валютний ринок чекають важливі зміни: як можна буде здати чи купити долари Як в інших країнах звикли підтирати попу і чому на нас дивляться, як на дурнів: вся справа в культурі
Показати ще

"З необхідними документами, якщо ви вважаєте, що є певні недоліки за станом здоров’я, для цього залучаються лікарі-фахівці – для більш поглибленого вивчення стану здоров’я. Або якщо у вас є відповідні документи, що підтверджують ваш виклик ускладнить сімейний стан – у таких випадках також приймаються відповідні рішення", – підкреслив Дендебера.


Осінній призов 2018: подробиці

Осінній призов до ЗСУ
Осінній призов до ЗСУ


Призов на строкову службу в Україні триватиме з 1 жовтня по 31 грудня 2018 року. Повістки відправлять чоловікам призовного віку (20-27 років), які не мають права на відстрочку, без судимості та проблем зі здоров'ям.

Крім того, особи віком 18-19 років можуть пройти службу в армії на добровільній основі (за контрактом).

Осінній призов до ЗСУ
Осінній призов до ЗСУ


Цієї осені планують призвати близько 17 тисяч 960 осіб, розподілять їх наступним чином: 9010 будуть скеровані на строкову службу до Збройних сил України; 6500 – у Національну гвардію; 1550 – у Державну прикордонну службу; 900 – до Державної спеціальної служби транспорту.

Осінній призов до ЗСУ
Осінній призов до ЗСУ

Всім призовникам, які отримали повістки, потрібно прибути на дільницю у терміни, встановлені в документі. При цьому неотримання не вважається підставою для ігнорування призову – дається не більше 10 днів, аби з'явитися у військовий комісаріат.

Осінній призов до ЗСУ
Осінній призов до ЗСУ


Термін служби складе до 18 місяців, для українців з вищою освітою магістра (спеціаліста) – до 12 місяців. Початком військової служби за призовом вважається день направлення військовослужбовців до військової частини із районного (міськрайонного) військового комісаріату.

Осінній призов
Осінній призов

Закінченням терміну служби є день виключення військовослужбовців зі списків особового складу військової частини.


Дивіться: Розпочався осінній призов на строкову службу в армії


Нагадаємо, у Генштабі ЗСУ розповіли, як пройшли військові навчання "Козацька воля 2018".
Як повідомляв Знай.ua, в Україні стартував осінній призов до лав ЗСУ.
Також Знай.ua писав, у Балтиморі, США відбулася церемонія передачі Україні двох патрульних катерів Island.