Разом з незначним потеплінням у п'ятницю, в Україну прийдуть і заморозки. Найбільш відчутні нічні холоди будуть у центральній частині України, а також на сході та півдні країни.

Про це поідомляють співробтіники Укргідрометеоцентру.

У той же час, представники Державної служби з надзвичайних ситуацій попереджають українців про те, що у деяких областях в найближчі дні збережеться найвищий рівень пожежної небезпеки.

"За даними Укргідрометцентру, 27 вересня в центральних, східних і південних областях очікуються заморозки на поверхні ґрунту 0-5°", - вказали у відомстві.

Популярні новини зараз
Комунальники масово подають до суду на неплатників: яка заборгованість вважається критичною Продасте за 8000 гривень: колекціонери влаштували полювання на особливі 5 копійок Зайвий раз не помиєшся: з 1 травня піднімають ціни на водопостачання – скільки заплатимо Українцям виплатять по 10 800 гривень на особу: хто отримає нову допомогу
Показати ще

вогнище

При цьому, вже 27-30 вересня у Хмельницькій, Вінницькій, Донецькій, більшості районів Черкаської, Одеської, Херсонської та Запорізької областей утримається надзвичайна (5 класу) пожежна небезпека - загрозливе поєднання високої температури повітря і сухої погоди.

Рятувальнки додають, що така ситуація може стати причиною екологічних лих, а саме природних пожеж (лісових, степових) на великих площах.

Погода в Україні на кінець робочого тижня

За прогнозом синоптика Наталки Діденко, перед вихідними погода потішить теплом та сонцем. Українцям радять не сидіти вдома, а прогулятися та поніжитися приємною погодою десь у парку. Температура повітря, 28 вересня, підніметься до +18-22 градусів.

Дивіться: якою буде прийдешня зима

Нагадаємо, американське космічне агентство NASA тестує мікросупутник RainCube розміром з коробку для взуття, який дозволить значно покращити прогнозування погоди та стихійних лих.

Як повідомляв портал Знай.ua, синоптики дали попередній прогноз на прийдешю зиму. У 2018-2019 в Україні найхолодніше пора буде року буде мінлива. Українців чекають теплі дощі, 20-градусні морози з хурделицею.

Також Знай.ua писав про те, що українцям дали кілька порад, що обов'язково потрібно зробити восени, щоб стати щасливим.