Кількість молодих українців, які їдуть навчатися до Польщі, за останні роки критично зросла: за три роки з 10 000 число збільшилося до 35,5 тисяч.

Дані польського інституту публічних справах говорять про те, що саме стільки громадян України отримувало освіту в Польщі протягом 2016-2017 року. З цієї колосальної цифри тільки 9% планують повернутися додому і будувати кар'єру в Україні. 29% планують переїхати до однієї з країн Євросоюзу, 28% хочуть залишитися у Польщі і 26% поки що не визначилися з вибором.

Ті, хто хоче залишитися в Польщі, головними перевагами називають зарплату, рівень життя і можливість легко знайти роботу за фахом. Опитування показало, що українці їдуть жити в Польщу ще й тому, що там витрати на життя нижчі, аніж в інших країнах ЄС, можливість навчатися безкоштовно або з великими пільгами, причому рівень освіти в Польщі теж хороший.

"Інститут публічних справ звертає увагу, що хоча українці і мають теоретично деякі пільги по справах отримання візи або роботи, і все ж, на практиці, студенти часто стикаються з певними труднощами", - йдеться в повідомленні.

Популярні новини зараз
Головне за 24 квітня: бунт українців у Польщі, трагедія Каті Репяхової, важливий день та різке підвищення цін На ТЦК чекає колапс: терміни поставили в глухий кут Доїхати на роботу і назад – вже не по кишені: проїзд у маршрутках дорожчає Українцям 60+ нададуть грошову допомогу, можна запросити рідних: як подати заявку
Показати ще

Серед плюсів українські студенти також відзначають допомогу університетів у працевлаштуванні та надання юридичної допомоги.

Українці продовжують їхати у Польщу на заробітки

У найближчому майбутньому українців, які виїжджають на заробітки в Польщу, очікують зміни. На цей раз приємні. Все тому, що український працівник стає все більш затребуваним на європейському ринку праці.

Нагадаємо, українки покращують демографічну ситуацію в інших країнах, зокрема, в Польщі.

Раніше портал "Знай.uа" повідомляв, що Клімкін назвав головну проблему паспортного скандалу з Угорщиною.

Також портал "Знай.uа" писав, що на польсько-українському кордоні щось відбувається.