В ніч на неділю, 28 жовтня, стрілки на годиннику слід перевести на одну годину назад. Щорічний перехід на зимовий час в Україні в 2018 році пройде в ніч на неділю, 28 жовтня.

Переведення годинників на годину вперед влітку і взимку на годину назад регламентується постановою Кабміну від 13.05.96 №509 про порядок обчислення часу на території України.

О 04:00 стрілки годинника слід перевести на одну годину назад.

Популярні новини зараз
Обличчя заросло волоссям: 26-річна африканка раптово перестала голитися і отримала вау-ефект Віддавати по 10% від пенсії не доведеться: "Київстар" порадував стареньких бюджетним тарифом Подорожчання майже на 40%: українців чекає "сюрприз" у платіжках Українські пенсіонери отримають по 500 гривень "бонусу": хто у списку "літніх" щасливчиків
Показати ще

"Запровадити на території України такий порядок обчислення часу: час другого годинного поясу (київський час) з переведенням щорічно годинникової стрілки в останню неділю березня о 3:00 на 1:00 вперед і в останню неділю жовтня о 4:00 на 1:00 назад", - йдеться в документі.

Поки немає однозначної думки щодо переходу на зимовий і літній час. Восени 2011 року після нетривалих суперечок у Верховній Раді вирішили залишити країну назавжди у літньому часі. Проте пізніше система переходу на зимовий час була збережена.

Вперше переведення стрілок годинника на годину вперед влітку і на годину назад взимку з метою економії енергетичних ресурсів було проведено у Великобританії в 1908 році.

У ФРН стали переводити стрілки годинника в 1980 році з метою економії енергії, в ряді інших європейських країн перехід на літній час було запроваджено значно раніше.

Раніше в уряді заявляли, що в Україні немає жодних економічних обґрунтувань переходу на літній і зимовий час. Тому, чиновники вже зараз готові скасувати перехід на літній/зимовий час слідом за Європейським союзом.

У міністерстві зазначили, що, враховуючи викладене, у разі прийняття ЄС рішення про скасування переходу на літній час, Мінекономрозвитку звернеться до Кабінету міністрів України щодо можливості внесення відповідних змін.

Нагадаємо, в Україні скасують перехід на зимовий час.

Як раніше повідомляв портал "Знай.uа" у Кабінеті міністрів України заговорили про скасування переведення годинників.

Також портал "Знай.uа" писав, що переведення годинників на літній час на території України здійснюється з 1981 року.