Голова департаменту комунікації МВС Артем Шевченко розповів про особливо тяжкі злочини, які були скоєні проти українських активістів та журналістів у 2018 році. Про це, а також про те, чи рухаються справи, він написав на своїй Facebook сторінці.

Вчора витримували паузу, бо чекали рішень суду про запобіжні заходи підозрюваним у нападах на Михайлика і Устименка в...

Geplaatst door Artem Shevchenko op Vrijdag 28 september 2018

"Вбивство Ірини Ноздровської на Київщині – повністю розкрито, підозрюваний вже став обвинуваченим і навіть підсудним, замовного характеру злочину не встановлено.

У замаху на вбивство Устименка в Одесі – розкрито, 2 підозрювані від позавчора - під вартою, слідство триває;

Популярні новини зараз
Готуйте гаманці: українцям за лічені дні підвищать тарифи на комуналку, що подорожчає Відвикайте від опалення: українців просять зробити це до вимкнення, щоб не постраждати Жертвувати шлунком заради комуналки більше не доведеться: пенсіонерам призначать доплати Показники лічильника вже не аргумент: українців змушують платити за світло більше, ніж "накрутили"
Показати ще

Вбивство Олешка "Сармата" у Бердянську – розкрито гарячим слідом, 5 підозрюваних - під вартою з часу скоєння злочину, виконавець дав свідчення щодо замовника, його встановлено і шукають;

Замах на вбивство Гандзюк у Херсоні – розкрито незважаючи на помилку на першому етапі, 5 підозрюваних включно з організатором – під вартою, замовників продовжують шукати поліція і СБУ, яка веде окреме провадження саме щодо пошуку замовників злочину;

Замах на вбивство Козьми і Кузаконя в Одесі – розкрито, 3 підозрюваних – під вартою, слідство триває;

Замах на вбивство Михайлика в Одесі – розкрито, 3 підозрюваних від учора - під вартою, слідство і пошук замовників триває", - написав на сторінці Шевченко.

Катерина Гандзюк
Катерина Гандзюк

Він повідомив, що чотири з цих п'яти злочинів поки що не розкриті повністю, коли всі підозрювані затримані, процесуально стали обвинуваченими і провадження передається в суд. Так само їхню провину треба ще довести у суді.

Глава прес-служби також повідомив, що Нацполіція працюю справно, і "вважати, що розлідування відбуваються лише тому, що активісти піднімають ажіотаж... так само невірно, як вважати, що земля обертається під впливом інерції від руху людей, які по ній ходять"

Нагадаємо, 22 вересня, біля під'їзду будинку група невідомих напала на одеського громадського активіста, голови міської організації партії "Сила Людей" Олега Михайлика

Також Знай.ua передавав, що облита кислотою Гандзюк записала жорстке звернення з лікарняного ліжка.

Крім цього Знай.ua писав, що рідні шокували правдою про стан Гандзюк.