Українські військові вже обкатують новенькі Бтри "Буцефал", які розробило державне Підприємство "Харківське конструкторське бюро машинобудування".

Про це стало відомо завдяки повідомленням прес-служби ООС на офіційній сторінці в соцмережі Facebook.

За інформацією військових, новий БТР-4 "Буцефал" - це повнопривідний восьмиколісний бронетранспортер, який створили в Харкові і випускають на заводі імені Малишева.

Популярні новини зараз
Хто заслужив на пенсію майже 10 000 грн: нова формула ПФУ наповнить вашу кишеню грошима Дешевше, ніж чашка кави: Vodafone запустив пільговий тариф, але не все так радісно Зобов'язали передати списки: ТЦК посилює "полювання" на ухилянтів Штрафи від 3,5 тисяч гривень: "Газмережі" попередили власників газових плит та колонок
Показати ще

"Він призначений для транспортування бійців механізованих підрозділів та вогневої підтримки в бою", - заявили в ООС.

Дана модифікація БТР обладнана потужною 30-мм гарматою і бойовим модулем, який включає протитанкові керовані ракети "Стугна".

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що в оборонному відомстві Російської Федерації стався витік важливої інформації. Стало відомо, що в окупованому Криму путінські бойовики розгорнули зенітно-ракетні комплекси протиповітряної оборони С-400 "Тріумф".

А розташовуються ці смертоносні машини біля Севастополя, Євпаторії та Феодосії. Про це стало відомо завдяки інформації прес-служби Міністерства з питань тимчасово окупованих територій і внутрішньо переміщених осіб України.

Варто нагадати, що мережу сколихнула новина про те, що вдова військовослужбовця, який загинув в АТО, подала позов проти країни-окупанта в розмірі 60 000 євро в результаті заподіяної моральної шкоди. Про це стало відомо з відкритих джерел сайту Судової влади.

Відомо, що ще в 2014 році під час виконання завдання з евакуації травмованих колег у м. Шахтарськ, БТР-80 підірвався на фугасі збройних формувань Росії.

Технікою керував боєць АТО, розповідає джерело. В результаті аварії загинув чоловік жінки, яка звернулася до суду і ще один військовослужбовець. Крім того, 8 осіб отримали поранення.

Нагадаємо, на Закарпатті рухається потужна військова колона.

Як повідомляв Знай.uа після аварії Іл-20 Путін подарує Асаду іржаві С-300.

Знай.uа писав, у Криму розгорнули артилерію і морську піхоту.