Трудова міграція в Україні досягла небувалих масштабів. Мова йде вже не про підробіток в якості доглядальниць або збирачів ягід. Українські фахівці масово їдуть працювати за кордон на постійній основі, а потім перевозять і свої сім'ї.

Міністр соціальної політики України Андрій Рева, розповів, як вирішити проблеми трудової міграції і коли в українців зросте дохід. Про це повідомляє прес-служба Мінсоцполітики.

Так Кабінету міністрів потрібно 3-4 роки, для того щоб домогтися підвищення середньої зарплати в Україні до 15 тисяч гривень.

Міністр пояснив, що саме така сума потрібна для того, щоб зупинити мігрантів. Також він зазначив, що в грудні цього року варто чекати зарплати у 10 000 гривень.

Популярні новини зараз
Абоненти збунтувалися проти "Київстар": не хочуть доплачувати за гігабайти, якими не користуються 3 хвилини – правда чи міф? За скільки ракета "Циркон" може дістатися українських міст Відвикайте від опалення: українців просять зробити це до вимкнення, щоб не постраждати Показники лічильника вже не аргумент: українців змушують платити за світло більше, ніж "накрутили"
Показати ще

"Для зменшення рівня трудової міграції середня зарплата в Україні повинна бути не менше 15 000 гривень. Ми плануємо, що в цьому році середня зарплата в грудні вийде на розмір 10 000 гривень, і нам потрібно три-чотири роки, щоб наша середня зарплата вийшла на потрібні показники", - пояснив міністр.

Також він зазначив, що українські заробітчани у Польщі на сьогоднішній день, в середньому отримують 19 200 гривень в місяць в перерахунку на гривні.

За інформацією Держприкордонслужби, за кордоном на постійній основі працюють 3,2 мільйона українців.

Чиновник заявив, що на українському ринку праці склалася сприятлива для зростання доходів населення ситуація, оскільки роботодавці не мають іншого виходу, як встановлювати конкурентний розмір зарплат своїм працівникам.

Як повідомляють у Держкомстаті, рівень безробіття за останній час також почав знижуватися. Це говорить про те, що конкуренція на ринку праці знижується, і роботодавці, для того щоб утримати людей, підіймають їм зарплати.

За словами Реви, Кабмін при цьому робить все можливе, щоб стимулювати процес зростання доходів людей.

Чиновник також додав, що зростання доходів не повинно істотно позначитися на інфляції, так як воно забезпечене економічним ресурсом. Ну а ціни, на його думку, можуть вирости лише через збільшення попиту.

Нагадаємо, жителям України, чий дохід нижче офіційної мінімальної зарплати, не можуть відмовити у наданні субсидій.

Як повідомляв портал "Знай.uа" 26 вересня, стало відомо, що у наступному році українським пенсіонерам підвищать пенсії майже на 20%.

Також "Знай.uа" писав, Кабінет Міністрів затвердив триетапне проведення монетизації субсидій і вже встиг створити спеціальну міжвідомчу групу, яка підготує свої пропозиції.