В Україні протягом наступного тижня, з 1 по 7 жовтня, очікуються справжні нічні заморозки, а температура повітря буде лише знижуватись.

Про це повідомляють у прес-службі Українського гідрометеоцентру.

Крім того українські синоптики прогнозують продовження сильних дощів на більшій частині території України.

Так, синоптики відзначають, що 1 жовтня температура повітря складе 1-6 тепла, на грунті заморозки 0-5, на заході та півночі країни місцями в повітрі 0-3, на півдні та сході — 18-20.

Популярні новини зараз
Погода несе божевільну спеку: прогноз на найближчі дні Готуйте гаманці: українцям за лічені дні підвищать тарифи на комуналку, що подорожчає Замість відключення – щоденна пеня: комунальники попередили боржників Показники лічильника вже не аргумент: українців змушують платити за світло більше, ніж "накрутили"
Показати ще

У свою чергу 2 жовтня на півдні та сході, а такоже у західніх областях - дощі, на решті території істотних опадів українські синоптики не передбачають.

3 жовтня на більшій части территории країни очікуються Дощі. Температура Вночі 4-10 тепла, на узбережжі морів до 13. Вдень +12 +18, на півдні та сході країни - до +21. У західніх та північніх областях +9 +15.

4, 5 і 7 жовтня у західніх, північніх, місцямі центральних областях триватимуть шалені дощі, які завдадуть величезної шкоди. Температура Вночі +3 +10, вдень +9 +16.

Разом з тим варто відзначити, що раніше космічне агентство НАСА тестує мікросупутник RainCube розміром з коробку для взуття, який дозволить значно покращити прогнозування погоди та стихійних лих.

Наразі вже відомо, що проект науковців отримав кодову назву RainCube, а перший пристрій, який був вже запущений на навколоземну орбіту кілька місяців тому вже встиг порадувати науковців своїми дослідженнями.

Так, він вже передбачив виникнення урагану над територією Мексики, що дозволило місцевій владі подготуватись до стихії та мінімізувати можливу шкоду.

Крім того у вересні апарат передбачив траєкторію руху урагану Флоренс — це говорить про те, що експеримент вже можна вважати успішним, відзначає видання.

“Супутник досліджує шторми з допомогою ехолокації — він випромінює ультразвук, який проникає всередину урагану, а потім аналізує ехо-сигнал, що повертається. Це новітня технологія, яка дозволяє з точністю визначати виникнення стихійного лиха”, - повідомила інженер НАСА, Єва Перал.

У свою чергу компанія Google планує передбачати стихійні лиха іншим способом. Приміром, з допомогою нейромережі, яка завдяки досвіду визначення попередніх ураганів і тайфунів здатна передбачати появи таких подій у майбутньому. Це дозволить владі вчасно евакуювати жителів тих країн і міст, на які насуваються лиха.

Погода в Україні: синоптики попереджають про зливи, шквали, заморозки та мокрий сніг

Нагадаємо, стихія перетворить ранок українців на каторгу.

Як повідомляв "Знай.ua", синоптики потішили українців прогнозом.

Також "Знай.ua" писав, що мінлива зима змусить українців страждати.