Починаючи з 26 вересня, в Україні встановили тимчасову заборону на використання та реалізацію засобів для лікування порушень шлунково-кишкового тракту.

Про це повідомляє прес-служба Державної служби України з лікарських засобів та контролю за наркотиками.

Наразі вже відомо, що йдеться насамперед про каплі "Колігаз-Здоров'я" 40 мг/мл, по 30 мл у флаконі всіх серій. Виробник ліки - ТОВ "Фармацевтична компанія "Здоров'я", Україна. Реєстраційне посвідчення препарату UA / 12 946/01/01.

Заборона встановили на підставі наказу Міністерства охорони здоров'я та законодавства України.

Популярні новини зараз
Пенсіонерам дадуть знижку на продукти 20%: що потрібно взяти в магазин Пенсіонери отримають підвищену пенсію: які умови Якщо на гривню більше – субсидію не отримаєте. Який дохід повинен бути для пільги Українцям вказали на два обов'язкові платежі, які не можна ігнорувати
Показати ще

Препарат використовувався для лікування надлишкового газоутворення у немовлят.

Разом з тим варто відзначити, що всесвітня організація охорони здоров'я зробила шокуючу заяву на весь світ. Вони вважають, що в найближчі роки кількість залежних від алкоголю людей збільшиться в кілька разів, крім того, алкоголь почне забирати ще більше життів. Ця стастістіка змотивувала вчених з Кембриджу знайти спосіб позбавити людство від алкогольної залежності.

На даний момент алкоголь забирає більше життів, ніж такі смертельні захворювання, як туберкульоз, діабет, ВІЛ-інфекція. Залежність від спиртного вражає практично всі органи в тілі людини. Ми самі накликаємо на себе біди, коли зловживаємо алкоголем, сподіваючись, що саме нас сумна доля омине стороною.

У свою чергу вчені Кембріджського університету задумались над викоріненням проблеми алкоголізму та її впливу на людство.

На їхню думку, алкогольні напої повинні бути на законодавчому рівні визнані наркотичними речовинами, які можна продавати тільки за рецептом.

Вчені засновували свою пропозицію на наступних фактах:

повільне вбивство організму, виникають хвороби на фоні вживання, травми, що відбуваються в момент алкогольного сп'яніння.

Вчені вважають, що саме доступність спиртного сприяє епідемії алкоголізму по всьому світу. Фахівці бачать порятунок людства від згубного впливу "зеленого змія" тільки в його забороні на законодавчому рівні.

Кабмін підняв мінімальні ціни на алкоголь

Нагадаємо, страшна інфекція косить українських дітей, десятки опинилися на лікарняних ліжках.

Як повідомляв "Знай.ua", популярну дитячу вакцину заборонили в Україні.

Також "Знай.ua" писав, що сотні українців стали жертвами отруйного врожаю.