Співробітники Служби безпеки України блокували спроби спецслужб країни-агресора дестабілізувати ситуацію в Україні через кримінальні угруповання, які підконтрольні "злодіям в законі" в РФ.

Про це спецслужба повідомила в своєму Twitter.

Оперативники СБУ змогли встановити, що деякі представники російських кримінальних кіл координують діяльність організованих угруповань в Мелітопольському, Бердянському та Приморському районах, які мають відношення безпосередньо до скоєння тяжких та особливо тяжких злочинів.

Популярні новини зараз
Нова війна, тепер космічна: астрономи розповіли, як НЛО прилетять боротися за воду Фруктів не наїмося: який дефіцит чекає Україну Українцям доступна нова грошова допомога: хто отримає понад 10 тисяч гривень Які електроприлади "тягнуть" найбільше - зараз це дуже важливо знати
Показати ще

За задумом російських спецслужб "злодії в законі" через підконтрольні в Україні банди повинні були загострити криміногенну обстановку в країні. У тому числі за вчинення злочинів для дестабілізації ситуації в регіоні.

Під час проведення санкціонованих слідчих дій правоохоронні органи виявили в житло фігурантів справи реактивну протитанкову гранату РПГ-22, два автомати Калашникова, три гранати Ф-1, три револьвери, пістолет Макарова, сім бронежилетів, велику кількість набоїв різного калібру та незареєстровану автоматичне та мисливську зброю невстановленого зразка.

Крім цього, співробітники СБУ виявили телефони, комп'ютери з матеріалами, які підтвердили зв'язок зловмисників з представниками РФ, а також документи терористичної організації "ДНР".

Всі вилучені предмети були передані на експертизу.

Було відкрито кримінальне провадження за ч. 3 ст. 187 Кримінального кодексу України. На даний момент вирішується питання щодо оголошення десяти фігурантам справи про підозру.

Нагадаємо, СБУ викрила злочинне угруповання, убитий ветеран АТО.

Як повідомляв "Знай. ua", український чиновник продався за пост окупантам Криму.

"Знай. ua" писав, що Україна вдарила санкціями за росіянам за торгівлю з "ЛНР".