Україна готова скасувати перехід на літній і зимовий час слідом за Європейським союзом, але поки рішення офіційно не прийнято за традицією в останню неділю жовтня у нашій країні відбудеться перехід на зимовий час.

В ніч з 27 на 28 жовтня о 4 ранку стрілки годинників потрібно перевести на годину назад. У 2011 році в Україні вже була спроба скасувати переведення годинників, але вона виявилася невдалою.

На сьогоднішній день близько 100 держав у всьому світі, в тому числі і Україна, практикує двічі на рік перехід на зимовий час, а потім на літній. Ще на початку минулого століття ця процедура дозволяла значно економити природні та виробничі ресурси, зокрема свічки, вугілля та електроенергію.

Популярні новини зараз
Будуть під постійним обстрілом: астролог вказав, на які міста чекає пекельний тиждень Реінкарнація "Славути": оновлений ЗАЗ може втерти носа навіть преміальним іномаркам Хто з українців залишиться без пільг у 2024 році Зміна ціни на електроенергію: у НКРЕКП зробили заяву для споживачів
Показати ще

Лікарі стверджують, що організм людини легше переносить перехід на зимовий час, ніж на літній. Але, в будь-якому випадку людині на перших порах важко адаптуватися до нового режиму.

Не секрет, що перехід на інший час і восени, і навесні, завжди по-особливому позначається на організмі. З цього приводу сперечаються вчені, але те, що підтримувати в цей час себе вітамінами і правильно харчуватися потрібно, це факт. Одні фахівці говорять про те, що якогось значного впливу на організм людини переведення часу не надає. Інші ж заявляють про проблеми зі сном, поганий настрій і вцілому погане самопочуття.

Вчені встановили, що причиною негативних наслідків переведення годинників пов'язані з порушенням балансу між внутрішніми біологічними годинами людини і реальним часом. Тому люди в період адаптації іноді знаходяться в змішаних почуттях і відчуттях.

Фахівці говорять про особливу функцію біологічних годин: завдяки їм організм підлаштовує вироблення гормонів, стабілізує температуру тіла, а також відповідає за час сну і неспання людини. А переведення годин вносить зміни до режиму дня людини, тому ми й відчуваємо зміни в самопочутті.

Нагадаємо, стало відомо, коли Європа відмовиться від зимового і літнього часу.

Як раніше повідомляв "Знай.uа" в уряді заявили, що в Україні немає жодних економічних обґрунтувань переходу на літній і зимовий час.

Знай.uа писав, що у Кабінеті міністрів України заговорили про скасування переведення годинників.