День Віри, Надії і Любові

Щорічно 30 вересня за новим стилем православні християни відзначають День пам'яті святих мучениць Віри, Надії, Любові і матері їх Софії. Традиційно в цей день святкувало іменини багато жінок, адже ці чотири імені були дуже популярні в народі. Так, у підсумку наші пращури почали відзначати велике свято — Вселенські бабські іменини, з якими вітали всіх жінок.

Міжнародний день перекладача

У неділю перекладачі зі всього світу відзначають своє професійне свято— Міжнародний день перекладача (International Translation Day). Вперше це професійне свято відзначили в 1991 році, так як Міжнародна Федерація Перекладачів (International Fédération Internationale des Traducteurs, FIT) проголосила 30 вересня Міжнародним днем перекладачів. З тих пір у рамках святкування Дня проводять різні прес-конференції, виставки, навчальні тренінги та семінари в багатьох країнах світу.

Міжнародний день глухих

В останню неділю вересня весь світ відзначає Міжнародний день глухих (International Deaf Day). У 2018 році дата випадає на 30 число. На честь створення Всесвітньої федерації глухонімих (World Federation of the Deaf, WFD) у 1951 році було засновано цей День.

Популярні новини зараз
Зміна ціни на електроенергію: у НКРЕКП зробили заяву для споживачів Замість відключення – щоденна пеня: комунальники попередили боржників Відвикайте від опалення: українців просять зробити це до вимкнення, щоб не постраждати Жертвувати шлунком заради комуналки більше не доведеться: пенсіонерам призначать доплати
Показати ще

Головна мета дати - підвищення поінформованості міжнародного співтовариства про проблеми, з якими постійно стикаються глухі люди. Адже, як свідчить статистика, порушеннями слуху страждає кожна дев'ята людина.

День усиновлення в Україні

30 вересня в Україні відзначається День усиновлення. Вперше українці відзначили цей день зовсім недавно - в 2009 році. Зараз не існує проблеми з усиновленням сиріт у віці до 5 років, навпаки, є величезна черга на усиновлення. Більш складна ситуація з усиновленням дітей старшого віку. Дітей-сиріт у віці після 11 років набагато більше, ніж бажаючих усиновити їх.

Всеукраїнський день бібліотек

14 травня 1998 року указ Президента України № 471/98 офіційно проголосив 30 вересня Всеукраїнським днем бібліотек. Це свято відзначається на честь великого внеску бібліотек України у розвиток вітчизняної освіти, науки і культури, необхідність подальшого підвищення їх ролі в житті суспільства. Дата підтримує ініціативу бібліотечної громадськості.