У жовтні українці відпочиватимуть на один день більше. Виходить, що робочих днів у країні буде 22, а вихідних - 9.

Скорочених передсвяткових робочих днів у жовтні немає.

14 жовтня в країні відзначатимуть День захисника України, який випадає на неділю. Наступного дня, у понеділок 15 жовтня, згідно з розпорядженням Кабміну, українці відпочиватимуть.

Виходить, що 6, 7, 13, 14, 15, 20, 21, 27 і 28-е жовтня - це вихідні дні.

Популярні новини зараз
З 1 квітня почнете отримувати від 3 520 до 8 тисяч гривень: чиї виплати стали більшими Пенсіонерам нарахують по 940 гривень надбавки: пощастить, як завжди, не всім 3 хвилини – правда чи міф? За скільки ракета "Циркон" може дістатися українських міст Заплатите від 17 000 до 51 000 грн: українців попередили про штрафи з 1 квітня
Показати ще

В Україні на 14 жовтня припадає одразу чотири свята та пам'ятні дні. Православна церква святкує день Покрови Пресвятої Богородиці. З 1999 року - це і День українського козацтва. Вже більше ніж пів століття 14 жовтня вважається датою створення Української повстанської армії.

З 2015 року в цей день святкують День захисника України. День став вихідним. Свято замінило радянсько-російське 23 лютого.

Нагадаємо, що Україна готова скасувати перехід на літній і зимовий час слідом за Європейським союзом, але поки рішення офіційно не прийнято за традицією в останню неділю жовтня в нашій країні відбудеться перехід на зимовий час.

В ніч з 27 на 28 жовтня о 4 ранку стрілки годинника потрібно перевести на годину назад. У 2011 році в Україні вже була спроба скасувати переведення годинників, але вона виявилася невдалою. На сьогоднішній день близько 100 держав у всьому світі, в тому числі і Україна, практикує двічі на рік перехід на зимовий час, а потім на літній.

Як повідомляв раніше портал "Знай.ua", в Україні протягом наступного тижня, з 1 по 7 жовтня, очікуються справжні нічні заморозки, а температура повітря буде тільки знижуватися. Крім того українські синоптики прогнозують продовження сильних дощів на більшій частині території України.

Також портал "Знай.ua" повідомляв про те, що Державна служба з надзвичайних ситуацій попереджає про заморозки майже по всій території України.