У серпні 2018 року середня зарплата в Україні склала 8977 грн.

Цю інформацію повідомляє Державна служба статистики.

У повідомленні говориться, що в 2018 році середня зарплата перевищила встановлену законом мінімальну зарплату в 3723 грн.

Реальна зарплата в серпні, порівняно з показником минулого року, зросла на 15,7%.

Популярні новини зараз
В Україні змінюють правила виплат для ВПО: потрібно принести один документ Тариф 7,96 грн/куб діятиме не для всіх: кому доведеться платити більше Це вже законно: співробітникам ТЦК дозволили робити це під час вручення повістки Київстар раптово змінює тарифи: що стосується всіх абонентів
Показати ще

Також відомо, що за другий квартал поточного року приріст заощаджень громадян склав 13 млрд грн (доходи – 758,6 млрд грн).

13,17 тис. грн. - таким виявився наявний дохід у розрахунку на одну людину.

Крім того, у Державній службі статистики підкреслили, що дані наводяться без урахування тимчасово окупованих Росією українських територій.

Нагадаємо, стала відома статистика реальних зарплат в Україні. Порівняно з минулим роком є позитивна динаміка зростання заробітної плати в Україні.

При цьому найвищі зарплати зафіксовані в Києві та Київській області найнижчі в Чернівецькій області. За даними держстату, реальна зарплата українців зросла на 15,7% у серпні 2018 року порівняно з серпнем 2017 року. Про це повідомляє прес-служба Державної служби статистики.

За даними відомства, середня номінальна заробітна плата штатного працівника підприємств, установ та організацій у серпні 2018 року становила 8977 гривень, що на 2,1 % менше, ніж у липні, і на 26,2% більше, ніж у серпні 2017 року.

Як повідомляв раніше портал "Знай.uа", середня заробітна плата українців, які вирушають на заробітки в Польщу, дорівнює 19,2 тисяч гривень на місяць. Така інформація надійшла від міністра соціальної політики Андрія Реви, як передає видання UBR.

Також портал "Знай.uа" повідомляв про те, що трудова міграція в Україні досягла небувалих масштабів. Мова йде вже не про підробіток в якості доглядальниць або збирачів ягід. Українські фахівці масово їдуть працювати за кордон на постійній основі, а потім і перевозять і свої сім'ї.