Українці частіше почали скаржитися на біометричні паспорти (внутрішні ID-картки). Проблема у тому, що держустанови не можуть отримати потрібну інформацію з паспорту.

Про це пише Новий Формат.

Часто державні установи вімовляють у наданні тих чи інших послуг українцям через неможливість завантажити з пластикових документів необхідну інформацію.

Так, банки не можуть перевипустити банківську карту і надати інші банківські послуги власникам id-паспортів.

Популярні новини зараз
"Іди в Україну, ти, бл**ь, служи": розлючені українці накинулися на працівників паспортного столу в Польщі РФ може відкласти наступ через несподівані обставини Комунальники масово подають до суду на неплатників: яка заборгованість вважається критичною Продасте за 8000 гривень: колекціонери влаштували полювання на особливі 5 копійок
Показати ще

З такою ж проблемою зіткнулась киянка Тетяна Микитенко, про що присвятила пост на сторінці в Facebook.

В коментарях, до речі, представники банку їй відповідають, що відповідно до вимог законодавства (постанова НБУ № 417 ) у банку повинні бути актуальні дані клієнта, для його коректного обслуговування. Тому навряд чи огли б виникнути проблеми через ID-картку.

"Так як на ID-картки не вказані деякі дані, наприклад, адресу прописки, то необхідно також надати роздрукований додаток, щоб співробітник міг переконатися, що дані не змінилися або навпаки, внести нові дані в базу банку", — пише співробітник банку Сергій Коваленко.

У той же час, в інших відомствах говорять, що власникам пластикових карт відмовляти не повинні. Так, у Державній міграційній службі кажуть, що вимагати ще якісь документи крім пластикового паспорта не повинні — вся інформація є на електронному чіпі. Хоча у відомстві все ж відзначили, що є нюанси. Наприклад, прописки на чіпі може і не бути.

"Id-карта самодостатній документ, зчитування чіпа ні для чого не потрібно. Там дійсно міститься інформація про місце проживання, але тільки якщо людина захотіла, щоб її туди внесли. , — сказав керівник служби інформації Державної міграційної служби України Сергій Гунько.

Що підтвердити місце проживання, потрібно взяти довідку від органа реєстрації.

Нагадаємо, Німеччина планує спростити працевлаштування для заробітчан.

Як повідомляв раніше "Знай.ua", українцям пояснили, що чекає їх за подвійне громадянство та чим закінчиться скандал з угорськими паспортами.

Також "Знай.ua" писав, що спеціалісти пояснили, як скандал з угорськими паспортами вплине на і без того складні міжнародні відносити з сусідською країною.