У жовтні цього року магнітні бурі не оминуть українців. Спеціалісти зазначають, вони будуть доволі інтенсивними. Українцям, як і всім жителям планети варто готуватися до чотирьох бур та чотирьох магнітних збурень, які можуть завдати дискомфорту метеочутливим людям.

Деякі фахівці стверджують, що магнітні бурі можуть стати причиною аварій або поганої роботи електронних пристроїв. Про це повідомляє Лабораторія рентгенівської астрономії Сонця ФІАН.

Так в середині жовтня почнеться тривалий період серйозної активності Сонця.

Три магнітні бурі першого рівня очікуються 7, 10 і 19 жовтня.

Популярні новини зараз
Подорожчання майже на 40%: українців чекає "сюрприз" у платіжках Залишилось два дні: українців попереджають востаннє Розписуватися буде не потрібно: коли повістка вважатиметься врученою На школи тепер чекають масові перевірки: батьки домоглися свого
Показати ще

8 жовтня Землю накриє надпотужна магнітна буря другого рівня.

Окрім того, 2, 11, 18 і 20 жовтня люди можуть також відчувати вплив магнітних збурень.

Відомо, що під час магнітних бур та геомагнітних коливань чутливі люди можуть відчувати головний біль, безсоння, порушення роботи серцево-судинної системи, зниження працездатності та втому, зростання адреналіну у крові, загострення хронічних захворювань, стреси та депресію.

Цей стан можна полегшити, якщо гарно відпочивати, збалансовано харчуватися і не забувати про прогулянки на свіжому повітрі.

Відзначимо, магнітні бурі відбуваються внаслідок спалахів на Сонці, під час яких в міжпланетний простір викидається велика кількість сонячної плазми, що летить з величезною швидкістю. І коли плазма досягає магнітної оболонки нашої планети, то геомагнітне поле починає стискатися і коливатися.

Цікаво, що бурі можуть тривати від декількох годин до декількох діб.

Більшість дослідників впевнені, що в період магнітних бурь збільшується число аварій, автомобільних і авіакатастроф, так як відбувається помітне зниження швидкості реакцій і світосприйняття.

Під час магнітної бурі можливе порушення біоритмів організму, збільшення числа нещасних випадків і травматизму, що пояснюється змінами в діяльності центральної нервової системи, так збільшується час реакції на зовнішні подразники.

Нагадаємо, національне управління океанічних і атмосферних досліджень(NOAA) попереджає, що величезна діра в сонячній короні може стати передвісником найбільшої сонячної грози за останні кілька років.

Раніше портал "Знай.uа" повідомляв, Україна слідом за Європейським союзом готова відмовитися від традиції щороку переходити на літній та зимовий час. Але цього року годинники ще раз переведуть. Це станеться, як завжди, в останню неділю жовтня.

Також портал "Знай.uа" писав, гороскоп на тиждень 1-7 жовтня