З 27 вересня цього року в Україні набули чинності нові правила паркування автомобілів, також закам'яніли штрафні санкції.

На днях стало відомо, що новий закон принесе великі проблеми власникам авто на єврономерах. Таку думку висловив Олег Назаренко, генеральний директор Всеукраїнської асоціації автомобільних імпортерів і дилерів.

Так на думку Назаренко, в разі евакуації автомобіля на єврономерах, його водій має всі шанси втратити свій транспортний засіб назавжди.

Як з'ясувалося, якщо власник авто на українських номерах не буде мати ніяких проблем з отриманням свого ТЗ зі штрафмайданчика після сплати відповідного штрафу, то "евробляхи" будуть повернуті тільки тим людям, які самостійно ввезли їх на територію України.

Популярні новини зараз
Хліб, молоко, м'ясо та навіть яйця: в Україну несеться різке подорожчання на важливі продукти ПриватБанк без розбору блокує платежі українців: покупки перетворилися на "лотерею" Реформи і прозорість: експерт розповів, чого вимагають США від України за свою допомогу Що насправді роблять контролери з вашими лічильниками: чого боятися, а чого не варто
Показати ще

Головна проблема полягає в тому, що в багатьох випадках, чоловік, який ввіз автомобіль на єврономерах в Україну, як правило, перепродує його взагалі іншій людині. Таким чином, якщо автомобіль на евробляхах був придбаний безпосередньо в Україні у перекупника, то забрати його зі штрафмайданчика буде за межею фантастики.

Єдиний спосіб – це не втрачати контакт людини, у якої було придбано авто, і заздалегідь домовитися про таку можливість.

Варто відзначити, з 1 жовтня в Україні почали діяти нові правила, згідно з яким під час їзди поза населеними пунктами водії повинні включати ближнє світло фар або денні ходові вогні.

Правоохоронці зазначили, що нова вимога правил дорожнього руху діятиме з 1 жовтня по 1 травня. Воно обов'язкове для будь-якого часу доби. Впровадити нововведення вирішили для підвищення рівня безпеки на дорогах в затемнених ділянках.

Період, протягом якого діє вимога, визначено скороченим светловым повітря та погіршенням погодних умов, а значить і видимості на дорозі.

Якщо водії ігнорують норму, йому загрожує штрафнепокарання у вигляді 425 гривень.

Нагадаємо, для українських власників евроблях з'явилися сумні новини. Крім постійних порожніх обіцянок щодо пом'якшення податкових умов на голову водіїв авто на єврономерах впала нова злочинна схема.

Як повідомляв портал "Знай.uа", у 2018 році громадяни України почали особливо активно купувати іноземні автомобілі. Причин тому є декілька. Однак тільки за липень 2018 року українці купили на 30% більше авто в порівнянні з липнем минулого року.

Також "Знай.uа" писав, українських водіїв зобов'яжуть проходити тестування кожні п'ять років. Так, для приведення українського законодавства у відповідність до вимог Угоди про асоціацію з ЄС Україні необхідно буде переглянути цілий ряд законів і ввести нові, в тому числі і в сфері транспорту.