Український уряд вирішив зробити невеличкий сюрприз для ОСМД. Тепер дані об'єднання зможуть оформляти договори з мешканцями і залучати їх до робіт в рахунок боргів по комуналці.

Так, як ви могли здогадатися, мова йде про несплату платежів за утримання будинку та прибудинкової території. Про це пише портал "Політека".

Варто зазначити той факт, що примусово змушувати працювати нікого не будуть. Для такого договору необхідно обопільне бажання: ОСББ та самого мешканця. Але це не точно, час покаже.

Наприклад, якщо господар однієї з квартири не має матеріальної можливості оплатити рахунки, за згодою ОСББ він може пофарбувати під'їзд, облагородити прибудинкову територію і т. п.

Популярні новини зараз
Пенсіонерам видадуть сертифікати на 400 гривень Будуть під постійним обстрілом: астролог вказав, на які міста чекає пекельний тиждень Хто з українців залишиться без пільг у 2024 році Готуйте гаманці: українцям за лічені дні підвищать тарифи на комуналку, що подорожчає
Показати ще

"Рішення спрямоване на забезпечення гарантованого законом права співвласників багатоквартирного будинку скористатися можливістю погасити заборгованість, яка виникла у них перед об'єднанням співвласників такого будинку з обов'язкових платежів і внесків на утримання будинку, шляхом проведення робіт щодо утримання спільного майна в багатоквартирному будинку", — сказано в документі.

А ось вартість виконаних робіт також оцінить ОСББ.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що тема субсидій є однією з найобговорюваніших в Україні. Нещодавно стало відомо про нові поправки, які були внесені до процедури оформлення документів.

Про це повідомила прес-служба Міністерства соціальної політики. Як розповіло джерело, для оформлення субсидії потрібні тільки заява і декларація про доходи.

Варто нагадати, що українцям, які тимчасово не мають роботи, пояснили, що буде з єдиним соціальним внеском, іменований у народі як ЄСВ. Ті, хто в даний момент має статус безробітного, може не платити щомісяця ЄСВ.

Для призначення субсидії на оплату компослуг в опалювальний період, безробітні повинні внести оплату (ЄСВ) за три місяці періоду, що враховується при нарахуванні виплат

Нагадаємо, хто має право на безкоштовну квартиру від держави.

Як повідомляв Знай.uа кого влада залишbnm замерзати цієї зими.

Знай.uа писав, субсидії по-новому: у Гройсмана зробили важливу заяву, ви повинні це знати.