Відомо, що зараз в Україні близько 180 тисяч багатоповерхівок, близько 7,5 мільйонів приватних домівок

На жаль, пройшли часи, коли можна було не переживати за вартість енергоносіїв. Тепер вартість кубометра газу вимірюється сотнями доларів. На жаль, заробітки українців ростуть не настільки стрімко.


Виходить так, що опалювальний сезон для українських сімей стає справжнім випробуванням, коли більшу частину свого доходу вони змушені віддавати на погашення комунальних послуг. Незважаючи на це, існують способи економії, про яких мало хто знає. Так, при модернізації системи використання тепла можна домогтися зниження вартості до 80%.


Пропонують наступні варіанти:

Популярні новини зараз
Погрожують відключенням та вимагають гроші: українці скаржаться на терор "газовиків" Українцям вказали на два обов'язкові платежі, які не можна ігнорувати РФ може відкласти наступ через несподівані обставини Тікали від мобілізації, а потім їли своїх мертвих дітей: українцям нагадали історіїї 100-річної давнини
Показати ще
  1. утеплення стін гарантує збереження до 25% тепла;
  2. сучасні вікна зберігають тепло не менш як на 15%.


Також результативним буде заміна внутрішніх теплових мереж з заміною котла, що також позначиться на вашому бюджеті. Погана новина для українців в тому, що на модернізацію грошей не вистачає. Не всі можуть за один раз оновити всю структуру, навіть якщо мова йде про швидкої окупності.


Оплата за тепло


З 2015 року держава запровадило програму «теплих» кредитів. Згідно їй, власники квартир мають можливість компенсувати до 20% вартості придбаного твердопаливного котла. Держава сплатить більше третини вартості енергоефективного обладнання і матеріалів для утеплення. А якщо ви ще з подібною ініціативою виступите від ОСББ, компенсація досягає до 70% всіх витрат.

Досить вигідні пропозиції. Ви зможете спільно з державою модернізувати свій будинок, а потім ще й платити в рази менше за тепло. Протягом останніх трьох років взяли участь близько 300 тисяч домогосподарств.


Утеплення будинку


Тут держава теж пропонує допомогу. Так, розміри держкомпенсації складають до 900 мільйонів в рік. У 2016 році "теплі" кредити в Кабміні підтримували. У бюджеті 2019 року Мінфін запропонував компенсацію в розмірі 400 мільйонів. Таке скорочення не дозволить модернізувати залишилися домогосподарства. У Кабимине немає системного підходу, оскільки програма таким чином просто вичерпає себе.


А завдання залишається колишньою - стрімка энергомодернизации країни. У нас немає десятиліть на те, щоб продовжувати оплачувати зі своїх кишень глобальне потепління замість створення теплої атмосфери в своїх будинках.

Нагадаємо, раніше стало відомо коли дадуть тепло, чи всіх зігріють.


Як повідомляв портал "Знай.иа", українці повинні віддати уряду 38 мільярдів.


"Знай.иа" писав, Кабмін пообіцяв гарячу воду.