Співробітники Служби безпеки України затримали в Запоріжжі бойовики терористичної організації "ДНР". Про це повідомив прес-центр СБ України у вівторок, 9 жовтня.

Оперативники спецслужби встановили, що місцевий житель у березні 2015 року приєднався до незаконним збройним формуванням. Він у посаді командира танкового розрахунку" приймав безпосередню участь у бойових діях проти сил антитерористичної операції на території Донецької області.

Згодом бойовик виїхав в Росію. Там він був завербований представниками російських спецслужб. У 2018 році зловмисник за завданням своїх "кураторів" прибув в Запорізькій області.

Там він збирав інформацію про переміщення підрозділів Збройних Сил, розміщення військових об'єктів, правоохоронних органів і адміністративних будівель. Співробітники СБУ задокументували факти протиправної діяльності зловмисника.

Популярні новини зараз
Хліб, молоко, м'ясо та навіть яйця: в Україну несеться різке подорожчання на важливі продукти Залишився тиждень: українці ризикують пропустити важливу процедуру Українцям вказали на два обов'язкові платежі, які не можна ігнорувати Українцям 60+ нададуть грошову допомогу, можна запросити рідних: як подати заявку
Показати ще

Правоохоронці затримали бойовика за місцем проживання в одному з селищ Запоріжжя. Фігурантові справи оголошено про підозру у скоєнні злочину за ч. 1 ст. 258-3 Кримінального кодексу України та вирішується питання щодо обрання запобіжного заходу у вигляді утримання під вартою. Тривають слідчо-оперативні дії.

Операція з викриття зловмисника проводилася під процесуальним керівництвом прокуратури.

Нагадаємо, СБУ зірвала маски з путінських найманців Вагнера. СБУ оприлюднила дані 206 найманців ПВК "Вагнер".

Як повідомляв "Знай. ua", військові спробували заспокоїти українців з-за стрілянини в Бердянську, але не вийшло. Командування ВМС звернулося до місцевих жителів з тривожним заявою.

"Знай. ua" писав, що СБУ запідозрила щось недобре з-за вогняного пекла на Чернігівщині. Військова прокуратура порушила кримінальну справу за статтею "Недбалість".