Нещодавно соціологи оприлюднили дані соціологічного дослідження, проведеного серед українців призовного віку.

Українські військові
Українські військові

Про це повідомляють ЗМІ з посиланням на Соціологічну групу "Рейтинг".

Опитування показало, що близько половини українців (52%) готові в разі виникнення відповідної загрози відстоювати територіальну цілісність України зі зброєю в руках.

Осінній призов до ЗСУ
Осінній призов до ЗСУ

Популярні новини зараз
Віддавати по 10% від пенсії не доведеться: "Київстар" порадував стареньких бюджетним тарифом Життя стане солодшим без цукру: в Україні супермаркети оновили ціни на сіль, майонез та кетчуп Гроші на дітей: в Україні збільшилася сума допомоги батькам новонародженої дитини Українські пенсіонери отримають по 500 гривень "бонусу": хто у списку "літніх" щасливчиків
Показати ще

Як нагадують соціологи, в 2017 році таких респондентів було 54% ​​квiтня, 2012 - 33%.

Найбільше патріотів серед респондентів виявилося на Заході (63%), в Центрі (53%) та Півдні (50%). У той же час на Сході відносна більшість (55%) відзначили, що не готові захищати Батьківщину зі зброєю в руках (35% готові, 10% - не визначилися), розповіли соціологи.

Осінній призов до ЗСУ
Осінній призов до ЗСУ

Однак патріотично налаштованих людей більше серед чоловіків, зазначають соціологи.

Опитування було проведено Соціологічною групою "Рейтинг" протягом 27 вересня - 4 жовтня 2018 року серед 2000 респондентів по всій Україні за винятком окупованих Росією територій.

Опитування
Опитування

Нагадаємо, четверо українських військових загинули, ще троє дістали тяжкі поранення протягом минулої доби, 10 жовтня, у зоні бойових дій на Донбасі.

Про це стало відомо із повідомлення штабу Операції об’єднаних сил, передають ЗМІ.

У штабі повідомляють, що бойовики 28 разів обстрілювали позиції Збройних сил України.


Як писав раніше Знай.ua, помічник президента Росії Владислав Сурков зустрівся з так званим керівником псевдореспубліки "ДНР" Денисом Пушиліним.

Владислав Сурков
Владислав Сурков

Про це повідомляють російські ЗМІ.

Відомо, що "сірий кардинал" Кремля зустрівся з Пушиліним задля того щоб обговорити питання підготовки "виборів" на окупованих територія. Крім того під час зустрічі піднімались питання соціальних виплат для "бюджетників" та проросійських бойовиків.

Денис Пушилін
Денис Пушилін

Відзначається, що відразу ж після зустрічі Пушилін пообіцяв різке збільшення фінансування псевдореспубліки з боку Росії. Крім того ватажок бойовиків "ДНР" пообіцяв уповільнити темпи зростання цін.


Також Знай.ua писав про те, що Російську Федерацію можуть виключити зі всіх статутних органів Ради Європи, якщо вона не почне знову платити внески до бюджету ради.